Svineprisen i stilstand
Uændret svinenotering fra Danish Crown.

Svineprisen i stilstand

Uændret svinenotering fra Danish Crown.

Prisen for slagtesvin (8,70 kr. pr kg) og søer er - igen, igen - uændret denne uge.

"Markedet har været stabilt, men alligevel ret nervøst i de to uger, hvor der kunne søges kontrakter. Derfor er det heller ikke overraskende, at kunderne nu ved ordningens ophør reagerer ved at teste markedet. Der bydes generelt lavt i spotmarkedet, så derfor er det meget usikkert, hvordan prisudviklingen bliver i den kommende uger," siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

EU-ordningen privat oplagring (PO) er ophørt og blev lukket med tilbagevirkende kraft til 21. februar efter at have kørt i bare to uger. Årsagen til den korte periode skal findes i den massive interesse for oplagringskontrakter, som på rekordtid har sendt 90.000 tons svinekød under tag i de europæiske frysehuse.

Her er DLG's mest lønsomme forretning 21. februar · 15:48

På skinker, forender og bove siver priserne i øjeblikket en smule. Markedet for kamme er ligeledes usikkert.

"På den positive side ser vi et godt salg af brystflæsk i øjeblikket. Højst usædvanligt gør det samme sig gældende for nakker, der ellers plejer at være under pres hen over vinteren, så alt er ikke gråt i gråt, men vi har omvendt heller ikke en klar indikation af hvor markedet skal hen," siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der uforandret et godt salg til Japan, mens Kina er på vej på ferie grundet fejringen af det kinesisk nytår med lav aktivitet til følge.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Seneste videoer

Se alle