Trods presset svinepris: Danske landmænd i udlandet med pænt overskud

Trods de faldende svinepriser nåede koncernen sine budgetmål og fik dermed et resultat før skat på 52 mio. kroner. DCHI har i 2014 gennemført store investeringer i Rumænien og planlægger fortsat udvikling i både Rumænien og på et nyt vækstmarked.

Uafbrudte overskud siden 2008 bliver nu toppet med endnu et overskud hos danske DCH International A/S, der har landbrug i primært Rumænien og derudover Canada.

DCH Internationals har i 2014 et resultat før skat på 52 mio. kr., oplyser selskabet. Det er på trods af pressede priser på det europæiske marked.

"Vi har ikke opnået det bytteforhold, vi havde håbet, men alligevel har vi opnået et tilfredsstillende resultat på grund af stærkt stigende produktion og effektivitet i Rumænien," sagde bestyrelsesformand Carsten Lind Pedersen på koncernens generalforsamling i Fredericia tirsdag.

2014 var et år med store investeringer i DCHI. Koncernens helt store vækstprojekt indebærer over en fordobling af produktionen fra 3.000 til 6.500 søer på farmen Degaro.

Det samlede budget for projektet er 24 mio. EUR, hvoraf 13,8 mio. EUR er investeret ved udgangen af 2014. Produktionsudvidelsen vil være fuldført juni 2015.

Projektet omfatter derudover en foderfabrik, der er klar til efteråret. Den samlede Investering vil bringe DCHI’s produktionsgrundlag i Rumænien op på 11.500 søer. DCHI har desuden færdiggjort renovering af farmen Negreni og derved skabt 27.000 ekstra stipladser til smågrise og slagtesvin.

DCH International afvikler i Canada

I Canada har DCH International A/S haft et forrygende godt år med historisk høje svinepriser. Dog har det begrænsede udviklingspotentiale på det canadiske marked, været medvirkende til den igangværende management-buy-out aftale. Den gode indtjening er med til at fremskynde den igangværende proces med den lokale ledelse. Processen forventes afsluttet i indeværende år, fortalte Carsten Lind Pedersen.

Indgået samarbejde med FirstFarms

DCH International har besluttet fremover at fokusere på kernekompetencen i virksomheden der er svineproduktion.

"Vi har derfor underskrevet en hensigtserklæring med FirstFarms, og indgået en samarbejdsaftale. Aftalen indebærer, at FirstFarms efter høst 2015 overtager driften af jorden på det ejede såvel som det forpagtede areal der i øjeblikket drives af DCHI. Derudover vil FirstFarms stå for den fremtidige udbringning af gylle. Lars V. Drescher fastslog, at DCHI på denne måde kan holde fokus på svineproduktion.

Fortsat ambitiøs udviklingsstrategi

På generalforsamlingen blev der fremlagt en ambitiøs vækststrategi som indebærer, at DCH International A/S vil fordoble sin svineproduktion frem til 2019 via aktiviteterne i Rumænien og i et nyt land.

"Hvor det bliver, har vi ikke lagt os fast på, men det skal være et vækstmarked med gode muligheder for udvikling af svineproduktion," fremhævede Carsten Lind Pedersen.

Med en forrentning af egenkapitalen på 13,4 procent i 2014 har DCH International A/S gode forudsætninger for at tiltrække yderligere kapital til sine ambitiøse mål.

"Vi vil fremadrettet forsøge at tiltrække nye investorer og yderligere kapital med henblik på at forfølge vores mål," fortalte Lars V. Drescher.

Faktaboks

DCH International A/S blev etableret i 2001 med svineproduktion i Canada som hovedaktivitet. I 2006 udvides aktiviteterne til at omfatte svineproduktion i Rumænien, som i dag udgør størstedelen af virksomhedens produktion og omsætning. Den samlede produktion var i 2014 baseret på 10.500 søer og beskæftiger i alt 250 medarbejdere. DCH International A/S har i 2014 opnået en omsætning på 365 mio. kroner, et EBIT-resultat på 67 mio. kroner og et resultat før skat på 52 mio. kroner. Den samlede produktion er under udvikling og forventes at nå 13.400 søer medio 2015 - heraf 11.500 i Rumænien. DCH International A/S er ejet af 75 aktionærer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle