Sydkorea åbnes for dansk økologi: »Kan blive et kæmpe marked«

Den 1. februar trådte en ny aftale mellem EU og Sydkorea i kraft, hvilket åbner for dansk eksport af økologiske fødevarer.

Det er nu blevet nemmere for danske virksomheder at eksportere økologiske fødevarer til Sydkorea. Takket være en ny aftale, som trådte i kraft d. 1. februar, er EU og Sydkorea nu forpligtet til automatisk at anerkende hinandens økologiske produkter.

Det har stort potentiale, vurderer Ejvind Pedersen, chefkonsulent i økologiafdelingen hos Landbrug & fødevarer:

»Sydkorea kan blive et kæmpe marked for dansk økologi. Alene i Seoul bor der næsten 10 millioner. Lige nu ser det ud til, at det i første omgang er økologiske mejeriprodukter og økologisk svinekød, der bliver sat fokus på, men man kan forestille sig, at de på længere sigt også kan være interesserede i fjerkræ, og specielt hønsefødder, som er en stor del af madlavningen i Sydkorea,« siger Ejvind Pedersen.

Danmark har et godt rennomé i Sydkorea, og til 25-års jubilæet for økomærket i fredags, havde den sydkoreanske ambassadør, MA Young-sam kun positive ting at sige om dansk økologi. Ambassadøren anbefalede danske økologer og virksomheder at prøve det sydkoreanske marked af.

Ejvind Pedersen anbefaler, at de danske virksomheder holder øjne og ører åbne:

»Der ligger et stort marked og venter, og det er helt sikkert et marked, vi skal undersøge og afprøve,« slutter han.

Emneord

økologi , fødevarer

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle