App skal hjælpe konsulenter i kampen mod kartoffelskimmel

BlightTracker er udviklet til især konsulenter som et rapporterings- og beslutningsværktøj, der kan hjælpe med bekæmpelse mod kartoffelskimmel.

Den medregner informationer om nedbør under fremspiring. Den medregner regionalt infektionstryk og informationer fra registreringsnettet. Og så tager den højde for risikoen for inficerede knolde. Applikationen BlightTracker bruger alle disse informationer som grundlag for vurderingen af risikoen for skimmel i kartofler. Den kan med andre ord hjælpe med at angive, om der er risiko for kartoffelskimmel, og den kan også være behjælpelig med behandlingsstrategien.

»App’en er primært udviklet til konsulenter, der også kan bruge den som et rapporteringsværktøj. Man kan eksempelvis tage et billede ude i marken og sammen med en række andre informationer lave en indrapportering til en ansvarlig på Seges, der så hurtigt på baggrund af billederne kan vurdere, om der er tale om skimmel. Dette gøres hurtigt, og så snart det er gjort, lægger informationerne offentligt tilgængeligt, så andre kan se, at der er konstateret kartoffelskimmel,« fortalte Jens Grønbæk Hansen, Institut for Agroøkologi, Århus Universitet, i et indlæg på Plantekongressen.

Bregentved Gods bestiller miljøløsning til fire, store svinestaldeSvin 22. august · 10:06

Al den viden, Seges får ind via indrapporteringerne vil man på sigt forsøge at kombinere med andre faktorer - eksempelvis sortsvalg, afgrødestrategi og så videre.

»Det kan give os en bedre viden og forståelse af kartoffelskimmel,« tilføjede Jens Grønbæk Hansen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu