DLG tabte tre-cifret millionbeløb på Kongskilde

Nedskrivninger og flere år med store underskud. Kongskilde har ikke været en god forretning for DLG.

Lad det være sagt med det samme: Kongskilde blev ikke en god forretning for DLG.

Det erkender topchef i grovvarekoncernen Kristian Hundebøll blankt. I stedet glæder han sig over dagens salg af maskinaktiviteterne med den kendte røde farve til CNH Industrial, der står bag de kendte Case IH og New Holland-brands.

"Det er glædeligt, at vi kan afslutte sagen på den her måde. Vi kommer af med en kæmpe udfordring og får også elimineret et tabsgivende forretningsområde for DLG. Men det er en win-win. Det er godt for Kongskilde, for det beviser, at det er et interessant selskab, når en af verdens største på område har interesse for at overtage dem," siger Kristian Hundebøll.

At ejerskabet af Kongskilde har været uholdbart for DLG, har været kendt offentligt i flere år. Samtidig har flere års underskud også været meget omtalte.

Kristian Hundebøll ønsker ikke at offentliggøre salgsprisen for Kongskilde. Han erkender dog gerne, at maskinproducenten ikke var en god forretning.

"Det har kostet DLG små 800 mio.  at være hovedaktionær i selskabet siden 2007," fortæller han til Landbrugsavisen.dk.

Størst tæller nedskrivningen i forbindelse med 2014-regnskabet, hvor DLG reducerede selskabets værdi med 500 mio. kr. De øvrige millioner i tab stammer fra 2015- og 2016-driften, der også begge har givet underskud.

Resten af Kongskilde også til salg - på sigt

CNH Industrial overtager udelukkende de agro-orienterede dele af Kongskilde. Dermed står DLG tilbage med industri- og korn-aktiviteterne.

"Det har vi det ok med, for det er samlet set et forretningsområde, hvor der er meget synergi til resten af koncernen. Og det er ikke det, der har givet os underskud - det var isoleret set agrodelen, der var svær for os at tumle med," forklarer Kristian Hundebøll.

De to øvrige divisioner, der begge er placeret i Kongskildes hovedkvarter i Sorø, fortsætter dermed.

"Vi er ikke de langsigtede ejere af dem. Men vi er ansvarlige ejere, der nu vil bruge det kommende år eller to på at udvikle deres potentiale, siger han og fortsætter:

"Nogle medarbejdere, der har opgaver i agrodelen også, kan nu fokusere. Især på industri-delen, der er meget spændende. Det er en lønsom forretning for DLG. Det vil vi gerne bruge noget krudt på at få gjort endnu stærkere og hive flere penge ud af, før de måske kan få en ny, spændende ejer," siger DLG-bossen.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.