John Deere i top i fjeldene

I 2016 blev der solgt flest John Deere i Norge. Sidste års nyregistreringer af traktorer i Norge steg ganske lidt sammenlignet med 2015.

I Norge elsker de John Deere. I hvert fald hvis man ser på statistikken over nyregistrerede traktorer. Hver fjerde nyregistreret traktor er en John Deere, og i alt blev 755 John Deere-traktorer indregistreret i 2016.

Det skriver det norske fagblad Bedre Gaardsdrift.

Traditionen tro ligger den gul-grønne traktor på førstepladsen til forskel fra Danmark, hvor New Holland oftest indregistreres. På den norske andenplads ligger Massey Fergusson og tredjepladsen går til finske Valtra. I alt blev 3085 traktorer indregistreret i 2016 i Norge, det er 14 flere end året før - et frygteligt svagt traktorår, skriver fagbladet.

Forsker advarer: Forkert at tro at økologi løser alle landbrugets problemer 24. september · 09:00

Øget markedsandel

På trods af førstepladsen er antallet af John Deere faldet med 4,3 procent siden sidste år. Flere venter på den nye 5R-model af John Deere, skriver det norske fagblad og forventer derfor, at 2017 bliver en optur for traktorproducenten.

Flere traktorer i julemåneden

December er normalt en måned, hvor tallene stiger. På den norske andenplads er Massey Ferguson, der klarer sig godt både i december og for hele året. 116 nyregistrerede i december, og en stigning på næsten en procentpoint for hele året med 632 - 26 flere end 2015. Dermed har de en femtedel af det norske marked. Det er den tredjebedste markedsandel siden årtusindskiftet.

Tredjepladsen, Valtra, stiger også - 467 nyregistreringer. Det er 10 flere end året før, og en markedsandel på 15 procent. På fjerdepladsen ligger New Holland med 344 nyregistrerede traktorer i Norge - 15 flere end året før, og en markedsandel på 11 procent.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu