Kraftig knækker knuser rekorder

Case IH’s Steiger 620 har sat ny rekord ved en officiel test i Nebraska. Brændstoffet er lavt og trækkraften er høj, viser testen.

Med en nominel effekt på 628 heste og en maksimal oplyst motoreffekt på hele 692 hestekræfter er der ingen tvivl om, at Case IH flagskibet Steiger 620 er en voldsom traktor. Det har den nu bevist på testcenteret.

Forleden satte den rekord ved en række målinger på Nebraska Tractor Test Laboratory (NTTL) i USA, hvor alle traktorproducenterne får målt ydeevnen på nye traktorer. Steiger 620 satte rekorden for brændstofeffektivitet på trækbommen, hestekræfter på trækbommen og den maksimale trækkraft målt i kilonewton.

Således blev traktoren målt til at yde 594,08 hestekræfter i en trækkraft-test samt en maksimal trækkraft på 289,47 kN. I testen præsterede traktoren endvidere at ligge med et forbrug så lavt som 242 g/kwh - et tal, der angiver, hvor meget brændstof, traktoren bruger i forhold til hvad den præsterer.

Alle tre målinger er ny rekord på Nebraska testcenteret.

Ulven er blevet storpolitik i Norge 26. april · 07:19

Totalvægt på 30 ton

Med til historien hører dog, at traktoren slog rekorderne med en egenvægt på præcis 29.937 kg - traktorens maksimalt tilladte totalvægt. Ligeledes var den monteret med otte stk 800/70 R38 dæk med 0,9 bars tryk i baghjulene og 1,15 bar i de fire forhjul.

Uden ballast blev traktoren også målt. Men ved en vægt på 24.514 kg var præstationerne lidt lavere: 232,77 kN, og en maksimal ydelse på 593,27 hestekræfter. Til gengæld var brændstofmålingen et mulehår forbedret, 241 g/kwh.

Bedst ved bestemte områder

Traktorens fornemme resultater gælder naturligvis ikke hele vejen fra nul til 30 kilometer i timen. Således er det maksimale moment (kN) opnået i 1. gear, mens for eksempel ydelsen i den del af testen, hvor traktoren er vejet op, er nået i 5. gear. Uden ballast havde traktoren sin højeste ydelse i 9. gear.

Du kan læse mere om testen af traktoren på www.tractortestlab.unl.edu. Her kan du også se, hvordan traktorens søster med bælter, Steiger Quadtrac 620, klarer sig.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu