Moppedreng af en bog om mejetærskeren i Danmark

På 408 sider beskriver ny bog om mejetærskerens historie i Danmark fordelt på både danske og udenlandske mærker.

Mejetærskeren var en vigtig del af det danske landbrugs mekanisering og er i dag en uundværlig del af et moderne landbrugs maskinpark. Der har i tidens løb været produceret mange mejetærskere på danske fabrikker og udenlandske fabrikker. Men trods mejetærskerens store udbredelse og betydning for det danske landbrug er der aldrig blevet lavet en samlet fremstilling om mejetærskeren i Danmark. Det råder forfatteren Kaj Holmegaard nu bod på.

Med bogen "Mejetærskeren i Danmark" får du historien om mejetærskerens udvikling i ord og billeder. Der er syv danske og 23 udenlandske mærker med i den 408 sider store moppedreng af en historiebog.

»Min interesse for mejetærskere fik jeg som skoledreng. Det var en interesse, der blev forstærket i min læretid og senere som mejetærskermontør,« fortæller Kaj Holmegaard, der efter 30 års ansættelse som faglærer og afdelingsleder på Erhvervsskolerne i Aars med landbrugsmaskiner som fagområde, nu nyder tilværelsen som pensionist, forfatter og besøgsvært på Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup.

Hvert afsnit indledes med præsentation af fabrikkens historie og fortsætter med udviklingen gennem årene frem til 2013. Den økonomiske konkurrence var blandt andet årsagen til, at mange fabrikker måtte fusionere eller lukke. I Norden er der i dag således kun to mejetærskerproducenter tilbage.

Mejetærskeren i Danmark kan købes i boghandlen eller via forlaget Motorploven.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.