Sjællandsk maskinforhandler køber naboforhandler

MF Maskinservice, der har fokus på have- og parksegmentet, overtager Renova ved Vordingborg. De vil gerne sælge til flere landmænd.

Den sjællandske maskinforhandler MF Maskinservice, Næstved, har netop overtaget Renova ved Vordingborg.

»Renova har altid været stærk på mindre have- og parkmaskiner som Husqvarna, Stihl, Viking og Honda, mens vi primært har koncentreret os om det større parkgrej som MultiOne, Iseki, Club Car, Ventrac osv. På den måde er vi et perfekt match.«

Det er ikke mange år siden MF Maskinservice etablerede sig i Næstved. Mandskabsstyrken tæller nu tre ansatte i Næstved og 3 i Vordingborg. Dertil kommer Martin Foli selv, der betegner sig som ejer og kørende blæksprutte. Martin Foli siger, at firmaet er vokset, fordi det generelt er meget udadvendt med flere fuldt udrustede servicebiler og en kørende sælger.

Landmænd får forlænget fristen for at så efterafgrøderMark 18. august · 13:52

»Kunderne har travlt og vil ofte gerne have, at vi kommer til dem, så det gør vi,« uddyber han.

Sælger også til landmænd

Om årsagen til købet af Renova, siger Martin Foli: »Når lejligheden til at købe en velrenommeret maskinforretning byder sig, så må man finde en løsning og slå til.« Af andre mere strategiske årsager nævner han ønsket om størrelse for at kunne matche både kunderne i industrien og kunderne indenfor den grønne sektor. Men han mener også, at der er al mulig grund til at have flere ben i salgsafdelingen, så hans forretning ikke bliver for afhængig af enkelte brancher eller konjunkturer. Som eksempel nævner han den knækstyrede minilæsser MultiOne. Det produkt blev en del af forretningen i Næstved for et par år siden og gav med sin fleksibilitet adgang til mange forskellige kundegrupper. »Vi har siden solgt MultiOne i mange størrelser og til alle kundetyper lige fra landmænd, til håndværkere, til kirkegårde og til private, og det skulle da være mærkeligt, om de alle sammen fik lavkonjunktur på samme tid,« mener han.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu