Stjålet traktor dumpet i sø

Tyve blev til hærværksmænd.

I går var fagentreprenør Mathias Madsen forbi Galten 10 ved Hadsten i Østjylland. Der kunne han se sin stjålne traktor, dumpet i en sø.

Traktoren blev dermed fundet godt 36 km nord for Hårby ved Skanderborg, hvor den blev stjålet mandag eftermiddag.

Tyvene havde sat traktoren, en Case Magnum 285 fra 2005, i frigear, og så var den trillet ned i søen. Vandet stod op i førerhus og op over baghjulene.

Hundredvis af brugere har denne uge delt Mathias Madsens opslag på Facebook, hvor han bad dem om at holde øje med traktoren. Det var derigennem, at en person havde kunnet genkende traktoren, beretter Mathias Madsen.

»Måske har tyvene set på Facebook, at den er blevet set af så mange. Så måske har de fået kolde fødder. Så har de måske tænkt, at den ville blive genkendt og dumpet den,« siger Mathias Madsen til Landbrugsavisen.dk.

Russisk korn drukner markedetMark 18. august · 11:10

Han er taknemmelig over for personen, der ringede med tippet. Og så hjalp en unimog fra Horskærgård med at trække traktoren op af søen.

Nu skal forsikringen vurdere, om traktoren er totalskadet, og om de vil dække redskabet, en sneplov, som tyvene er rendt med. Traktor - som han har ejet i blot to måneder - og sneplov har kostet i alt 350.000 kr.

Mathias Madsen kalder det træls, at tyvene ikke blot har efterladt traktoren i vejkanten.

»Jeg forstår ikke, hvad det skal til for. Ingen får noget ud af det. Sneploven har de taget. Det er fint nok, den kan de tjene penge på. Det kan jeg se logikken i. Men det andet forstår jeg ikke, hvad skulle til for,« siger Mathias Madsen.

Han sætter til gengæld pris på delinger på Facebook - og hjælpen fra tipperen og Horskærgård, der fik en lille sum penge og en kasse øl som tak.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu