Twitter-landmand vinder klimapris

Frederik Vilhelm Larsen modtager Klima- og bæredygtighedsprisen for Unge 2022 for at tale om klima i både podcast, på youtube og på twitter

Årets vinder af Klima- og bæredygtighedsprisen for Unge 2022 er blevet kåret ved et arrangement på Asmildkloster Landbrugsskole.

Vinderen, 28-årige landmandsuddannede Frederik Vilhelm Larsen, modtog med prisen 15.000 kroner.

- Frederik Vilhelm Larsen er meget dedikeret og respekteret for sin evne til at kommunikere. Han formår at brede viden om klima- og bæredygtighed ud via mange kanaler – og på en måde som på én gang er let tilgængelig og har et højt niveau, både i substans og formidling, siger formanden for juryen, Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit.

- Han påtager sig et ansvar for at formidle og inspirere andre unge til at tænke nyt. Det er vigtigt, for de unge er fremtidens landmænd og derfor helt centrale for den grønne omstilling og fremtidens bæredygtige og klima-optimerede landbrugsproduktion, siger han.

Til en, som har gjort sig bemærket

Kunsten at inspirere andre unge til praktisk forandring og til at arbejde med klima og bæredygtig landbrugsproduktion er et vigtigt element for grøn omstilling i praksis.

Det anerkender Nykredit, Forenet Kredit og Landbrug & Fødevarer, og derfor uddeler de tre parter - i samarbejde med LandboUngdom - en Klima- og bæredygtighedspris til unge.

Prisen gives til en person i landbruget, som har gjort sig bemærket under temaet ”klima og bæredygtighed i landbruget” – det kan være i en opgave, en artikel, et læserbrev eller gennem sociale medier, i radio-tv, podcast, ved et event eller lignende. 

Blandt de stærke indstillinger var der i år følgende tre finalister:

Frederik Vilhelm Larsen, 28 år, uddannet landmand, arbejder som planteavlsrådgiver. Indstillet for sin evne til at kommunikere om bæredygtighed og klima gennem mange forskellige kommunikationskanaler, blandt andet podcast og Effektivt Landbrugs serie Myteknuserne på YouTube. Frederik er også særdeles aktiv på Twitter.

Mai Christensen, 22 år, under uddannelse til produktionsleder på Nordjyllands Landbrugsskole. Indstillet for sin EOP-opgave om etablering af en griseproduktion, hvor hun sætter fokus på klimavenlig og bæredygtig produktion, og for sin evne til at debattere emnet med udgangspunkt i fakta.

Søren Ingwersen, 23 år, uddannet agrarøkonom og arbejder pt. som driftsleder på Bygholm Landbrugsskole. Indstillet for sit aktive arbejde i stillingen som driftsleder på Bygholm for at formidle, demonstrere og afprøve forskellige tiltag, der kan få elever og andre til at interessere sig for bæredygtighed og klimavenlig planteavl. Søren har desuden hjemmesiden www.stribedyrkning.dk med videoer og observationer fra marken.

Formanden for LandboUngdom, Niels Skovgaard, siger:

- Det er vigtigt for erhvervet at have personer, der kan inspirere næste generation til at gøre en forskel og forandre. Det gør Frederik. Han har en dyb og stærk faglighed, er en meget dygtig formidler og formår at gøre det svære håndgribeligt til inspiration for andre.

Faktaboks

Juryen består af

  • Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør Nykredit
  • Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom
  • Uffe Engsig, sekretariatsleder LandboUngdom
  • Nanna Østergaard, kommunikationschef Landbrug & Fødevarer
  • Niels Kenneth Østergaard Scheel, særlig rådgiver Landbrug & Fødevarer

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle