Ung iværksætter: Mit produkt skal være eksklusivt

Joachim Kastberg har altid haft en svaghed for is. Vejen til succes hos Kastberg Gourmet-Is er gode råvarer og mange timer på produktudvikling.

Bygningen, som Kastbergs Gourmet-Is hører til i, er uimponerende udefra - faktisk ligner den til forveksling en kontorbygning. Derfor kan det virke som et underligt sted at gøre vores første stop.

Forskellen er, at når dørene går op, går tankerne straks over til Roald Dahl’s »Charlie og Chokoladefabrikken« - og man føler sig som en, der har fået en gylden billet.

Isproduktionen hos Kastberg Gourmet-Is er ikke stor. Den består af tre mand, to ismaskiner og to pasteurisatorer. Til gengæld kører begge maskiner det meste af døgnet ifølge Joachim Kastberg.

»Det er både en levevej og en hobby, så der er fuld skrald på hele tiden,« siger han.

Is og iværksætteri

Helt tilbage fra barnsben har 27-årige Joachim Kastberg gerne ville være selvstændig.

»Uden at tænke over det, spiste jeg ufatteligt meget is i folkeskolen,« fortæller han grinende.

»Man kan godt kalde mig for en is-entusiast.«

Efter at have arbejdet hos Ismageriet i København i to år, stiftede han som 21-årig Kastbergs Gourmet-Is i 2012.

»Min drøm var at have en isbutik, men det jeg virkelig brændte for var at produktudvikle og lave isen - derfor startede jeg en engrosvirksomhed, hvor jeg kun skulle tænke på håndværket,« pointerer han.

Selvom han har en produktion oppe at køre, er han varsom med at gå ind i detailhandlen.

»Kastbergs is skal stadig være eksklusivt og ikke bare fås alle steder. De kunder jeg har, resturanter og caféer, har mindre tiltrækningskraft, hvis man kan købe den samme is nede i 7-Eleven,« siger Joachim Kastberg.

Spørg om hjælp

Han laver grundlæggende to slags is fordelt over 30 varianter. Sorbeten består af danske friske bær, alt efter sæson. Isen bliver lavet på økologisk mælk og fløde fra Osteriet Hinge, som ligger godt 10-20 km derfra.

»Jeg har altid kendt Evald og vidst, at det var gode produkter, så det var oplagt at vælge dem. Det er vigtigt for mig, at jeg kender til ophavet på råvarerne.«

Hans forældre sælger frugt og grønt i samme bygning og hjælper bl.a. til med bogholderiet.

»For mig at se, er det vigtigt, at man ikke skammer sig om at spørge om hjælp. Bogholderi synes jeg er kedeligt, så det får jeg hjælp til. Så kan jeg fokusere på isen.«

Kvalitet frem for alt

Joachim Kastberg producerer lige nu over 10.000 liter is om måneden. Det kan nemt blive til mere.

»Lige nu siger jeg nej til meget, ellers kan vi ikke nå at levere det. Jeg kunne sagtens se os producere fem eller ti gange så meget, som vi gør nu,« siger han.

»Markedet for flødeis ser rigtig godt ud. Det handler ikke længere om, at alting skal være billigt, men om gode råvarer. Det kan jeg se, for jeg sælger mere og mere.«

Derfor kigger Joachim Kastberg nu på muligheder for at udvide produktionen - men han har strenge krav til, hvordan det skal foregå.

»Det vigtigste når du udvider, er, at du ikke går ned på kvaliteten. Det er grunden til jeg eksisterer: kunderne ved, at de får et superprodukt.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle