Vagtchef: Mærkeligt med to ens høst-ulykker

Vagtchefen Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi undres over, at to landmænd får benet i klemme på to dage. Ulykkerne ligner hinanden.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har det vakt opsigt, at de har haft to éns ulykker med landmænd to dage.

"Det er lidt mærkeligt, at vi har samme slags ulykke to dage i træk. Jeg tænker bare, at man to dage i træk laver nøjaftigt samme nummer ogkommer til skade undrer os lidt," siger vagtchef Bo Geo Petersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Begge gange fik en landmand foden i klemme og revet over. Begge er med helikopter fløjet til Odense Universitetshospital, hvor de er specialister i at sætte lemmer på plads igen.

Den første ulykke skete onsdag aften ved Slemming syd for Sakskøbing på Lolland. Ifølge politirapporten var man færdige med høsten, og man skal have tømt kornkammeret, da noget satte sig fast. En landmand sidder i førerhuset, mens den anden tjekker, hvad der sidder fast. Manden i førerhuset kommer - ifølge politirapporten - ved et uheld til at starte sneglen, så benet sætter sig fast i sneglen. Piloten var ikke klar over, at der var en person i korntanken, har landbruget efterfølgende oplyst Landbrugsavisen.dk.

"Den ene fod er amputeret, men kan formentlig sys på igen, vurderer lægen på stedet. Det er derfor, han flyves til Odense Universitetshospital. De bliver nødt til at skille hele sneglen ad for at få ham ud," beretter Bo Geo Petersen.

Ifølge politirapporten bliver foden amputeret - altså revet helt af. Det var der dog ikke tale om, oplyser landbruget - ben blev brækket, men benet kan reddes, og lægerne forventer, at medarbejderen vil komme sig uden større mén.

Den anden ulykke sker torsdag ved Fuglebjerg mellem Slagelse og Næstved. Det var under frøgræshøst. Ifølge første beretning om ulykken, fra BT, var medarbejderen alene, da ulykken skete, men ifølge Bo Geo Petersen sad arbejdsgiveren ifølge politirapporten i førerhuset, mens en anden går ned på skærebordet for at fjerne noget græs, der har sat sig fast. Af uforklarlige årsager går indføringstromlen og sneglen i gang. Ifølge de første politirapporter har manden sparket til indføringstromlen, men det er uforklarligt, hvorfor det får den til at sætte i gang, siger vagtchefen.

Det tog en time at få manden fri.

For at redde benet er manden - ligesom ved første ulykke - fløjet til Odense Universitetshospital.

Det er ikke muligt for vagtchefen at opdatere om, hvordan de to personer har det, men han siger, at han ville vide det, hvis nogen af dem var afgået ved døden.

Arbejdstilsynet skal nu, som lovgivningen foreskriver, vurdere, om reglerne er overtrådt. Når deres undersøgelse er overstået, laver de en indstilling til politiet, om hvorvidt nogen skal idømmes straf. Politiet kan også tage en sag op af egen kraft.

"Hvis man uagtet laver noget, der kan sætte andres liv i fare, kan man blive straffet for det. Det er typisk bødestraf, medmindre, man er kendt for det i forvejen, men det er der næppe tale om her," siger Bo Geo Petersen.

Opdateret information 26. juli kl. 12.58: Den tilskadekomne på Lolland fik et ben alvorligt beskadiget, men lægerne mener ifølge landbruget, at han vil komme sig med meget få mén.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle