»Det her skal ikke ske for andre«

Charlotte Poulsens søn lå i koma i ni dage efter sit fald fra et tag. Han er lige kommet hjem fra rehabiliteringscenter og er i gang med genoptræning.

Charlotte Poulsens 20-årige søn, Jacob, blev lagt kunstigt i koma i ni dage for at holde presset i hjernen nede efter et fald fra et tag ned på et betongulv. Charlotte Poulsen så sin søn være gul og blå i hovedet og liggende med slanger. Det var et chok, hun ikke bare kommer over.

»Det, der er sket for os, ønsker jeg ikke sker for nogen,« siger Charlotte Poulsen.

Hun skrev sit åbne brev til Arbejdstilsynet, LandbrugsAvisen og Nordjyske for at belyse de sikkerhedsproblemer, der er i landbruget.

»Vi skal have gjort noget, og vi skal finde ud af, hvad det skal være,« siger Charlotte Poulsen.

Hendes søn, Jacob, er oppe og i gang med at genoptræne. Men på grund af kraniebrud og to mindre blødninger i hjernen har han fået kørselsforbud i minimum et halvt år.

»Jeg har altid vidst, at der er en sikkerhedsrisiko i landbruget, men jeg havde ikke tænkt, at det kunne ske for os,« siger Charlotte Poulsen.

Axzon noteret på Nasdaq-børsen 17. november · 13:24

Stor respekt for landbruget

Fald fra højder er i landbruget den tredje hyppigste arbejdsulykke, og det er den anden hyppigste dødsulykke. Jacob har været heldig.

»Jeg har stor respekt for landbruget. Jeg vil gerne have oplysning som sikkerheden. Når der sker faldulykker, er det også landmanden, der falder igennem og efterlader sig pårørende. Behøver landmænd lave sådan nogle ting selv? Denne ulykke kunne være undgået,« siger Charlotte Poulsen.

Charlotte Poulsen mangler en større fokus på sikkerheden fra både landbruget og Arbejdstilsynet.

»Faldulykker, men også maskinulykker og gylleulykker kan undgås ved større fokus på sikkerhed. Vi skal ikke acceptere, at ting bliver gjort ukritisk. Man må godt tænke over, at det, man har gang i, kan være risikabelt,« siger Charlotte Poulsen.

Hun siger, at der jo ikke er nogen, der har lyst til at komme ud for en ulykke eller for, at det sker for en af sine medarbejdere.

Faktaboks

Åbent brev fra Charlotte Poulsen

  • Charlotte Poulsens brev blev sendt til Arbejdstilsynet, Nordjyske og LandbrugsAvisen
  • Blev sendt 3. januar
  • Arbejdsulykken skete 29. november
  • Charlotte Poulsen skrev brevet for at bearbejde ulykken og for at skabe debat om arbejdsulykker i landbruget
  • Ønsker, at hendes historie kan afhjælpe lignende ulykker i fremtiden

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu