»Husk hvor dejligt det er at være landmand«

Uanset hvor meget man kan forestille sig rammevilkårerne forbedret, og uanset hvor tosset man har fået belånt gården, skal man huske at være glad for sit erhverv. Det bliver man en bedre landmand af, mener Anne og Gert Glob Lassen.

Ja, de har også renteswap. Ja, de har også haft produktionsmæssige problemer.

Men nej, det har ikke ændret deres syn på at være landmænd.

Anne og Gert Glob Lassen, Ellinglund ved Silkeborg, elsker deres erhverv.

»Man har en enorm frihed. Vi behøver ikke at sende børnene i institution, og vi er alligevel store nok til, at vi kan tage væk en gang imellem,« siger Anne, der ligesom Gert er uddannet landmand.

Bag glæden og tilfredsheden er også en alvorlig sag: »Hvis man er glad, er man også mere åben over for nye muligheder. På den måde bliver man en bedre landmand,« mener Gert. Produktionsmæssigt bed han i et lidt surt æble, da den snittede halm i sengebåsene blev skiftet ud med sand. Æren kan erfagruppen få en del af. For den fungerer på samme måde.

»Den har lært os utrolig meget. Vi bruger ikke tiden på at komme med forslag til, hvordan de andre kan blive bedre. Vi viser hinanden, hvor godt det går - og leverer på den måde inspiration,« konstaterer Gert Lassen.

På Ellinglund er stalddørene altid åbne for besøgende, og hvert år deltager gården i øko-dagen. For bare at nævne nogle af de aktiviteter, parret deltager i.

»Vi er stolte af det, vi laver, og det vil vi gerne vise frem. Det er også med til at give glæde!«

Faktaboks

Malkekøer og stude

  • Hovedproduktionen er 250 malkekøer, hvis økologiske mælk leveres til Them mejeri.
  • Desuden producerer familien kødkvæg, der til dels sælges som Hærvejsoksen.
  • Driver i alt omkring 500 hektar, hvoraf 180 hektar ejes.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle