»I dag havde jeg fået en diagnose«

Har du altid drømt om at gøre karriere i politik?

»Nej, jeg ville være grovvaresælger og startede min karriere i landbruget som sælger i Superfos. Jeg kan lide at komme ud og tale med folk, lade mig inspirere, gerne af mennesker, der har gået længere i skole end jeg. Som da jeg var med i Dyreetisk Råd, hvor vi diskuterede etiske spørgsmål. Det har beriget mit liv. Jeg får energi af at påtage mig mere, end jeg egentlig kan overkomme«.

Det lyder ikke helt sundt?

»Nej, hvis jeg havde været barn i dag, havde jeg nok fået diagnosen DAMP for hyperaktivitet. Hvis jeg har for lidt at lave, kommer jeg hurtigt til at kede mig«.

Du blev alligevel landmand?

»Ja, jeg var garder, var i USA og England, og så blev jeg agrarøkonom fra Næsgaard Agerbrugsskole. Jeg var ellers ikke god i folkeskolen. Det var først på landbrugsskolen, jeg fandt ud af, at det var vigtigt, at jeg kunne læse. Det var slidsomt arbejde at komme efter det, og jeg kunne ikke, som visse andre, sidde og sove i timen«.

Du har klaret dig ret godt alligevel?

»Derfor siger jeg også til mine børn, hvis de har problemer i skolen: Bare rolig: I kan altid blive borgmester!«

Hvem har inspireret dig mest?

»Mange, men bl.a. Jens Lauritzen, selv landmand og tidligere V-borgmester i Vesthimmerland - og far til skatteministeren. Han har været en kæmpe inspirationskilde og støtte. Jeg har stor respekt for hans demokratiske tilgang og det var pga. ham, jeg blev viceborgmester i 2009, selvom jeg var helt grøn i byrådet«.

Kan du nævne andre?

»Lindhart B. Nielsen, der fik mig til at stille op for Venstre. Han var som 21-årig fodermester her på Lundgaard. Vi havde sidefløjen indrettet med 70 søer på 1. sal og køer i stuen. Der var en elevator, præcis så stor, at en Randers Trillebør kunne gå ind i den. Otte trillebørfulde med møg kørte vi ned hver dag. Jeg tror, det var her, Lindhart fik smag for grise - han var ellers kvægmand«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle