Årets økologer er fra Samsø

Netto og Økologisk landsforening har sammen med 30.000 danskere kåret samsinger som årets økologer

Netto og Økologisk Landsforening har for andet år i træk kåret årets økolog, hvor mere end 30.000 danskere har stemt på et felt af otte finalister. 

Vinderne blev Hester Callaghan, 28, og Bjarke Jensen, 23, fra Samsø, som altså har vundet titlen som årets økologer og 100.000 kroner. 

De driver Yduns Have i Alstrup, hvor de producerer økologiske æg og grøntsager, som kan købes i gårdbutikken eller igennem det fællesskabsstøttede landbrug. Yduns Have leverer desuden produkter til en række høj- og efterskoler på fastlandet

Vindere med ambitioner

Gården blev omlagt til økologi tilbage i 1987, og er i dag fondsejet. Det betyder at en række mennesker har frikøbt stedet, så unge landmænd har mulighed for at komme i gang.

Bjarke Jensen og Hester Callaghan overtog driften, og de viderefører nu den økologiske tilgang og den fællesskabsstøttede model, hvor 40 familier fra øen én gang om ugen kan hente økologiske grøntsager.

”Vi er glade for, at Yduns Have og vi får prisen, for det er en anerkendelse af alt det arbejde, vores forgængere på gården også har lagt her. Vi er samtidig meget taknemmelige for den jordbrugsfond, der ejer gården og alle de mennesker, der har bidraget til at frikøbe stedet. Vi glæder os til at plante en masse træer og buske og gøre Yduns Have til et endnu mere alsidigt og frodigt sted både for vores kunder og medlemmer, men også for vores dyr og biodiversiteten,” siger de to vindere.

vil investere i spiringsdrivhus

Hester Callaghan og Bjarke Jensen er begge nyuddannede økologiske landmænd, og har masser af ambitioner på vegne af Yduns Have. 

Blandt andet vil de bruge de 100.000 kroner på et spiringsdrivhus, og på at plante træer og buske til at fremme biodiversiteten. 

Formålet med Årets Økolog er at hylde de danske økologer, der er med til at gøre Danmark til et af verdens førende lande inden for økologi og bæredygtigt landbrug, skriver Netto og Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. 

Årets Økolog kåredes første gang i 2017, hvor 80-årige  Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Randes blev den glade vinder. 

Relaterede

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle