Årets høst vil bære præg af store regionale vejrforskelle i vækstsæson

Vækstsæsonen har haft store vejrmæssige forskellige rundt i landet, og det spiller en stor rolle for årets høstresultater.

Vejret i vækstsæsonen er en afgørende faktor for årets høstresultater. Mest præcise målinger hidtil viser, at der har været store regionale forskelle i netop vejret. Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Alt imens landmændene i Midt- og Vestjylland har fået dobbelt så meget nedbør som dem på Vestsjælland, har de midtjyske landmænd haft den gennemsnitligt laveste lufttemperatur og færrest solskinstimer.

Det viser data fra over 1000 FieldSense-vejrstationer, der står fordelt på marker over hele landet.

"Når vi kommer længere hen i høsten, bliver det spændende at se, hvordan de eksakte forskelle i eksempelvis temperatur og nedbør, som vi har målt, spiller en rolle for høstresultatet", siger direktør i Danish Agro, Henning Fogh.

Danish Agro har ud fra deres vejrdata set, at Lolland er det område, der har haft flest solskinstimer, højeste lufttemperaturer og høj jordtemperatur. Nedbørsmængden har samtidig været god, hvilket de forventer giver god kvalitet og højt udbytte i hveden.

Faktaboks

  • FieldSense er en teknologivirksomhed, som udvikler beslutningsstøtteværktøjer til landbrugsindustrien.
  • FieldSense har udviklet en vejrstation, der placeres på den enkelte landmands marker, og som måler på otte vejrparametre: Jordtemperatur, regnmåler, vindhastighed, lufttemperatur, lufttryk, luftfugtighed, lysindfald og UV-intensitet.
  • Vejrparametrene kan landmanden aflæse på en smartphone, tablet eller PC. De lokale vejrforhold måles hvert 10. minut, så landmanden hele tiden har adgang til aktuelle, lokale og præcise vejrdata.

Kilde: Danish Agro

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle