Årets Svineelev 2018 drømte om at være dyrlæge

Det blev Anne Jensen fra Siljebjerggaard, der fik titlen som Årets Svineelev 2018.

Til svinekongressens formiddagsprogram blev der uddelt priser i den store sal. Årets svineelev var en af de store priser, og her var et skarpt felt af tre unge elever med i finalen.

Efter en kort videopræsentation af hver finalist, blev der sendt en kuvert afsted mod den store scene, og Svinekongressens formand, Erik Larsen, kunne få sekunder efter hive et stykke papir op og proklamere for salen, at Årets Svineelev 2018 er Anne Jensen fra Siljebjerggaard Svineproduktion.

Lykkelig over æren

Den kun 20-årige svineelev er både overrasket og glad over æren, som hun modtager med ydmyg stolthed.

"Jeg synes, at jeg gør mit bedste hver dag, og så kan man ikke gøre mere", siger Anne Jensen med favnen fuld af roser og platter som bevis på sit kæmpestore arbejde.

"Det er da dejligt, at det arbejde, man laver i stalden, bærer frugt. Jeg synes, det er virkelig fedt, og jeg er super-glad for, at Bygholm ringede til mig med indstillingen og, at min læremester har været med til at støtte mig i det her. Det er bare dejligt at få ros for det, man er glad for", lyder det fra Årets Svineelev. Med prisen følger 6.000 kroner og tordende klapsalver fra salen fyldt af topfolk fra landets svinebranche.

Ville være dyrlæge

Det var ikke givet fra starten, at Anne Jensen skulle passe grise, men i dag ville hun ikke have det på nogen anden måde.

"Jeg havde egentlig ambitioner om, at jeg skulle noget helt andet. Jeg troede, jeg skulle være dyrlæge, men så tog jeg en EUX uddannelse, og hver morgen, jeg vågner, er jeg glad for at skulle ud til mine grise", fortæller hun smilende om vejen til jobbet som svineelev.

"Det at arbejde med dyr og at hverdagen ikke er ens, det er specielt for mig. Der er altid noget nyt at gå i gang med, og uanset hvad kan man altid blive bedre", er den arbejdsomme elevs mantra for arbejdet.

Selvstændig fremtid

Anne Jensen er vokset op på en gård nær ved Brande, og her kom tilknytningen til grise med fra starten.

"Min far har en griseproduktion, og der har jeg egentlig altid været med i arbejdet", fortæller eleven, der håber at få sin egen svineproduktion en dag.

"Det kommer an på tiderne, men jeg regner bestemt med at skulle være selvstændig en dag. Men indtil videre skal jeg bare passe grise og blive bedre til det hver dag, og så må vi tage tingene, som de kommer", forklarer hun om sin egen fremtid i branchen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle