Årets Vækstvirksomhed: Tre kandidater med muskler og vilje

De nominerede til Årets Vækstvirksomhed er fundet. Tre forskellige virksomheder imponerende resultater skal dyste om titlen ved årets Vækst-konference.

Hvordan sammenligner man kartoffelstivelsens succes med det at svejse tromler til hele verden? Eller er det så bedre at investere millioner i at bygge en helt ny og moderne maskinafdeling?

Dommerkomitéen, der skulle finde Årets Vækstvirksomhed 2018 blandt de tre nominerede kandidater, var på hårdt arbejde, da de mødtes.

"Det er en fantastisk virksomhed", lød det flere gange, afbrudt af

"De er værdige, og tallene taler deres tydelige sprog".

De fire erfarne forretningsfolk med forskellige baggrunde og kendskab til landbrugets virksomheder havde også forskellige tilgange til, hvad de hver især beundrede. Men fælles for alle tre kandidater var, at de fik ros for deres resultater.

hård branche og udvikling med kunderne

Dermed var der lagt op til en ægte dyst om, hvis resultater der var bedst, også set i lyset af, at ikke alle brancher har det lige let i disse år.

KMC fik point for at arbejde med FNs verdensmål og for det faktum, at man inviterer kunderne ind i sin udviklingsafdeling, så man sammen kan designe kundernes færdige produkter.

"De gør det bare ret godt. Det må man sige", lød det.

Imens blev He-Va bemærket for sin tydelige, værdibaserede ledelsesstil og for, at man lader pengene stå i selskabet, hvor de kan arbejde videre.

"De er jordbundne. Og det er meget sympatisk. Samtidig er resultaterne meget imponerende", konstaterede en dommer.

Sidst, men ikke mindst bemærkede dommerne Mertz, fordi man har formået ikke alene at lægge så klar en strategi for sin virksomhed, men også rent faktisk at gennemføre den med tydelighed og vilje.

"De er i en hård branche. Alene i det lys må man give dem ros for deres resultater. Men de formår virkelig at udnytte deres beliggenhed til at skabe eksport", lød en af bemærkningerne.

Vinderen af Årets Vækstvirksomhed 2018 afsløres på konferencen Vækst18 den 28. september.

Læs mere om de tre kandidater her:

Faktaboks

Sådan vælges kandidaterne

 • Årets vækstvirksomhed 2018 skal være:
 • En virksomhed med solid, langtidsholdbar vækst
 • En virksomhed, der skaber job i Danmark
 • En virksomhed, der står respekt om
 • Bedst i sin branche
 • Kandidaternes offentligt tilgængelige regnskaber er gennemgået af LandboNord/Dansk Revision for at sikre, at der er tale om solid og holdbar vækst, og at gængse regnskabsprincipper er overholdt.

Dommerpanelet

Fem erfarne ledere med stort kendskab til landbruget og dets virksomheder står for at udvælge vinderen blandt de tre vækstkandidater.

De fem er:

 • Poul-Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit
 • Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer
 • Uffe Bertelsen, adm. direktør i LandboNord
 • Claus Hermansen, direktør i Dansk Agroindustri
 • Jesper Thorup, revisor, Dansk Revision/Landbo Nord

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle