Årsmøde med fokus på kød- og spisekvalitet

Dansk Kødkvæg har årsmøde mandag 26. februar i forbindelse med Kvægkongressen i Herning.

Årsmødet er formet som en workshop om "Delikat og trendy oksekød". Direktør Bente Albeck-Madsen, Rådet for Agroindustri, fortæller om bedømmelse af kødkvalitet og spisekvalitet på basis af en udstilling i Aalborg sidste år, hvor alle kødkvæg-racer var inviteret til at få en ungtyr slagtet og kvalitetsvurderet.

Ph.d. i kødvidenskab Mette Christensen fra Det biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (tidligere Landbohøjskolen), belyser, hvordan man måler kødets kvalitet. Varechef Karsten Borrisholt, Irma, fortæller, hvordan man sælger kvalitetsoksekød, og hvordan han venter, at den fremtidige afsætning bliver.

Endelig diskuterer direktør Lorenz Hansen fra Danish Crowns oksekødsdivision om slagterierne kan leve op til kravene fra de producenter der leverer dyr af høj kvalitet.

Og da det jo er et årsmøde, bliver der naturligvis også en beretning fra den nye kødkvægformand Henning Hansen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle