Ærgerlig viceformand om sprøjteforbud: Vi har gjort alt, hvad vi kunne

Viceformand i Landbrug& Fødevarer, Lone Andersen mener, at der er blevet gjort alt, hvad man kunne for at forhindre sprøjte- og gødskningsforbud på paragraf 3-arealer.

Viceformand i Landbrug& Fødevarer, Lone Andersen ærgrer sig over at et flertal i Folketinget torsdag har vedtaget det omdiskuterede forslag om sprøjte- og gødskningsforbud på paragraf 3-arealer.

"Jeg er da utroligt ærgerlig over forbuddet, men vi har jo godt kunne fornemme at de har været fast besluttet på det det", siger Lone Andersen til landbrugsavisen.dk.

Hun fortæller at Landbrug & Fødevarer nu vil gå den juridiske vej for at sikre, at de landmænd, der rammes bliver ramt mindst muligt.

tillid lider knæk

Lone Andersen mener, at landmændene blev lovet at de ville blive ved med at kunne dyrke de områder, der blev omfattet af loven da den blev vedtaget i 1992.

"Da Naturbeskyttelsesloven blev vedtaget i 1992, blev landmænd forsikret, at de kunne fortsætte den drift, de havde på de enge, der dengang blev beskyttet af den nye lov. Hvis tilsagnet nu fjernes uden erstatning og med store tab som konsekvens, så vil mange landmænds tillid til offentlige myndigheder og politikere lide endnu et knæk", siger Lone Andersen.

Hun mener ikke, at der har kunnet gøres mere for at undgå forbuddet, end det der har været gjort.

"Vi har gjort alt, hvad vi kunne og jeg synes at landmænd, landboforeninger og organisationer har været dygtige til at stille sig frem og gøre opmærksom på de udfordringer det giver", siger hun.

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle