Øget eksport af okse- og kalvekød i 2018

Af markedsanalytiker Louise Juul Toft, Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer har i marts måned offentliggjort eksporttallene for fødevareklyngens samlede udenrigshandel i 2018. I følge opgørelsen eksporterede Danmark i alt 105.572 ton okse- og kalvekød i 2018*. Det er en stigning på hele 4.897 ton – svarende til knapt 5 pct. – sammenlignet med 2017. Den øgede eksportvolumen er primært drevet af en stigning i eksporten af kategorien fersk/kølet. I 2018 eksporterede Danmark nemlig 4.929 flere ton fersk/kølet okse- og kalvekød sammenlignet med 2017. Som vist i nedenstående graf udgør kategorien også langt størstedelen af Danmarks samlede eksport af okse- og kalvekød. Faktisk udgjorde kategorien hele 65 pct. af Danmarks samlede eksport af okse- og kalvekød i 2018.

Ud over fersk/kølet eksporterede Danmark også mere talg, forarbejdet og saltet/røget okse- og kalvekød i 2018, hvorimod eksporten af frosset kød og biprodukter faldt.

Den øgede eksport af okse- og kalvekød hænger godt sammen med det højere slagteniveau, vi så sidste år. I 2018 blev der nemlig slagtet hele 20.000 - svarende til 4,5 pct. - flere dyr sammenlignet med 2017. Alt andet lige ser det således ud til, at eksporten naturligt har fuldt udviklingen i den nationale produktion. Derfor bliver det spændende at se, hvordan 2019 vil udvikle sig - både på produktionssiden og i udenrigshandlen.

*Anm. eksporten er ekskl. levende kvæg

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle