Øko-fond køber op og har nu 640 hektar i porteføljen

Dansk Økojord A/S har netop købt sin niende ejendom. Den skal omlægges til økologi og bruges til studeproduktion.

Lige nu er der travlhed på Tradsborgvej ved Tjæreborg. Thomas Thomsen er sammen med sin svigerfar Per Tinghøj netop begyndt at ændre en eksisterende konventionel produktion til økologi.

Makkerparret fik muligheden, da Dansk Økojord A/S købte ejendommen med 96 hektar. Selskabet har solgt bygningssættet samt syv hektar videre til Thomas Thomsen og Per Tinghøj. De lejer også de resterende 89 hektar jord af Dansk Økojord A/S.

"Vi slog til, da vi fik muligheden, for nu har vi skabt råderum for fremtidig udvikling", begrunder Thomas Thomsen partnerskabet med Dansk Økojord A/S.

Thomsen og Tinghøj har 700 stude på stald og slagter 350 af dem hvert år.

"På vores hidtidige ejendom er der dybstrøelse i alle stalde og vi brugte de nærtliggende arealer til de mindste stude. På den tilkøbte ejendom er der sengebåsestalde, så her kan de ældste dyr gå nu og samtidig få adgang til græsarealer om sommeren i forbindelse med færdigfedning," fortæller Thomas Thomsen.

selskab i vækst

Med købet af bedriften på Tradsborgvej er Dansk Økojord A/S' besiddelser vokset til 640 hektar på 32 måneder. Selskabet råder nu over ni ejendomme.

Dansk Økojord A/S er et datterselskab under Danmarks Økologiske Jordbrugsfond og direktør Kim Qvist er mere end tilfreds med selskabets udvikling.

”Vi har til dato investeret for omkring 75 millioner kroner, hvilket vi er meget tilfredse med, og der er fortsat plads til yderligere vækst, måtte danskerne ønske den grønne omstilling og anvende nogle af sine opsparede midler til aktier", siger Kim Qvist.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle