Øko-formand på årsmøde: Vi kan ikke undvære dyrene

Dyr og økologi hænger sammen, lød det fra formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen, da han torsdag aflagde beretning på L&F-økologernes årsmøde på Vestsjælland.

Står det til Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, så skal der stadig være plads til det animalske landbrug i fremtidens landbrug i Danmark.

Det gjorde han klart, da han torsdag formiddag aflagde sin beretning på sin sektions årsmøde, som i år finder sted på Høng Landbrugsskole på Vestsjælland.

Meldingen er nok ikke så overraskende, da den kommer fra en økologisk griseproducent, men kommer ikke desto mindre mens der gennem længere tid har været stor debat om størrelsen på landbrugets animalske produktion. Fra Hans Erik Jørgensen, lød det:

- Den store animalske produktion, som vi har i Danmark, og som vi for øvrigt er rigtig dygtige til, skal selvfølgelig fortsætte, men vi kommer nok til at justere den lidt, lød det fra formanden, der fortsatte:

- Det gør vi af mange grunde. Vi kommer ikke uden om, at dyr i et vist omfang også skaber nogle klimaudfordringer Men dyr generelt - og dyr i den økologiske produktion kan vi ikke undvære.

- Dyr og økologi hænger sammen, dyr og biodiversitet, dyr og jordfrugtbarhed, dyr og energi i form af biogas. Det kan bare noget sammen, sagde Hans Erik Jørgensen.

Ifølge økoformanden rykker det inden for husdyrproduktionen på mange fronter.

- Jeg bliver så stolt og glad, når jeg ser Arlas kampagne hvor man viser, hvordan økologiske Arla landmænd arbejder med liv i jorden og kulstofopbygning, 

- Man bliver også piv stolt, når man ser Thise og Naturmælks landmænd udfase soja og begynder at bruge mere lokalproduceret protein, og Gram Slot, der går samme vej. 

- Inden for gris og fjerkræ er udviklingen også stor, med forsøg med nye proteinkilder, lokalt foder, skovlandbrug, robuste dyr og meget mere, sagde Hans Erik Jørgensen, der har været formand siden 2014, og siden da hvert år har modtaget genvalg.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle