Økofond vil tredoble aktiekapital

Dansk Økojord vil udvide deres aktiekapital med 52 mio. kr. Nye aktier vil blive solgt fra 1. juni.

Dansk Økojord A/S, som er datterselskab under Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, afviklede 27. maj dets første ordinære generalforsamling.

Selskabet kunne på generalforsamlingen præsentere investeringer for over 44 mio. kr. og mere end 390 hektar er nu på vej mod omlægning til økologi – og med nye, yngre kræfter, der forpagter arealerne.

Flere investeringer ligger i støbeskeen og den samlede nuværende aktiekapital vil øjensynligt være opbrugt i løbet af 2019.

"Vores forretningsmodel har vi vist sit potentiale i forhold til interesse og relevans. Jeg er derfor meget tilfreds med, at generalforsamlingen gav bestyrelsen mandat til at udvide aktiekapitalen med yderligere 52,7 millioner kroner, så vi kan fortsætte med vores mission og mod vores vision. Vi kan således tilbyde køb af aktier fra 1. juni 2019 og nu med nedsat mindstebeløb til 10.000 kroner”, siger formand Lars-Christian Brask i en pressemeddelelse.

1400 hektar til omlægning

Dansk Økojord A/S udbyder igen aktier i en tegningsperiode på 5 år med start 1. juni 2019.

Det giver potentiale til at investere for mere end 200 mio. kr. og det vil gøre, at mere end 1400 hektar står overfor omlægning til økologi med klimahandlingsplaner, natur-og vildtplejeplaner og øget opmærksomhed på drikkevandsbeskyttelse.

"Midt i en valgkamp, hvor alle taler om klimaet med mange ord og meget lidt handling, er det herligt tilfredsstillende, at jeg – ud over mit klimakryds på valgdagen – kan skabe regulær forandring for kloden. Og det er jo det, vi gør, ved at investere i aktier i Dansk Økojord", udtaler aktionær Birte Brorson.

 

Faktaboks

Kort om fonden

  • Danmarks Økologiske Jordbrugsfond er stiftet i efteråret 2017 af Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening.
  • Datterselskabet Dansk Økojord A/S stiftet i februar 2018 køber jord og gårde.
  • Dansk Økojord har en aktiekapital på 27,3 mio. kr., som nu ønskes udvidet til 80 mio. kr.
  • Der er p.t. opkøbt fem ejendomme, 6-7 mere er ’i pipelinen’.
  • Fondens formål er tresidet: At fastholde og øge det økologiske areal i Danmark. At bidrage til generationsskiftet. At bidrage til mere natur og bedre miljø.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle