Økolandmænd inviteres til Ø-mærkefest

Grundlovsdag 5. juni løber fem fester for økologiske landmænd af stablen fem forskellige steder i landet. Anledningen er 25 året for Ø-mærket. De fem fester vil flere gange i løbet af aftenen bliver koblet sammen til én stor fest via videolink og storskærm.

I år er det 25 år siden, at danske landmænd for første gang kunne se det røde Ø-mærke på deres produkter. Siden er der løbet meget økomælk gennem aftapningshanerne, og Danmark har opnået en international førerposition på økologi. Ø-mærkets fødselsdag og successen for dansk økologi fejres året igennem i forskellige regi, og grundlovsdag er det de økologiske landmænd selv, der trækker i festtøjet og mødes til fem regionale fester landet over.

"Danmark er verdensmester i økologi. Det var ikke sket uden de økologiske landmænds hjerteblod og vedholdenhed, så er der nogen, som fortjener en fest, er det netop dem," siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening og koordinator for de fem lokale festudvalg.

Lokale økologer arrangerer

De fem fester bliver holdt i Nordjylland (Halkær Kro), Midtjylland (Gothenborg), Sønderjylland (Gram Slot) og på Fyn og øerne (Skovsgård Gods) og Sjælland (Roskilde Dyrskue). Hvert sted er der nedsat et lokalt/regionalt festudvalg, som står for planlægning og gennemførelse af festen i deres område.

"Festerne bliver ikke ens, men til gengæld kan de lokale grupper skabe den bedst mulige fest for økolandmændene i deres område. Vi håber, at rigtig mange lokale kræfter vil bidrage med alt fra sponsorater af mad og drikke til underholdning og hjælpende hænder," siger Birgitte Nygaard.

Man kan læse mere og tilmelde sig på www.økofesten.dk.  

Emneord

økologi

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle