Økologer skuffede over regeringens udspil til finanslov

I Økologisk Landsforening er der dyb skuffelse over regeringens udspil til finanslov, der er blottet for nye penge til økologi.

Der er langt fra ros til regeringens nye finanslovsudspil fra Økologisk Landsforening. Årsagen er, at der ikke er sat nogle nye midler af til at fremme økologien.

- Finansloven for 2024 er renset for nye midler til at fremme økologi. Det er både skuffende og stærkt problematisk, at regeringen ikke handler, som den taler og afsætter midler til at nå det økologiske fordoblingsmål, som er formuleret i landbrugsaftalen, siger Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening i en skriftlig kommentar.

Hun argumenterer for, at der burde være sat nye midler af til økologien for at rette op på udviklingen, hvor flere forbrugere fravælger økologien på grund af en presset personlig økonomi.

- De seneste år med et mere usikkert marked og inflation har kun understreget, hvor vigtigt det er at investere i økologien, så den kan skabe en stærk position for det danske landbrug. Markedet er under hårdt pres, og det kræver handling at rette det op, hvis regeringen skal gøre sig håb om at indfri fordoblingsmålet, lyder det.

Fordoblingsmålet er fra Landbrugsaftalen i 2021, hvor det økologiske areal skal fordobles frem mod 2030. 

Fra Sybille Kyed lyder det, at Danmark går glip af alle de gevinster, som økologien bidrager med, hvis politikerne ikke vil investere i økologien.

- Det samme gør vores klima, miljø, drikkevand og husdyr. Det handler både om at fjerne markedsbarrierer og sikre en faglig udvikling, så økologien bliver endnu stærkere. Økologi er det bedste bud på en sikker og ansvarlig fremtid for dansk fødevareforsyning, siger hun.

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle