Økologerne går efter de unge landmænd på Nutrifair

Økologisk Landsforening sætter fokus på klimahandlingsplaner og mere natur på bedriften på Nutrifair med særligt fokus på unge og kommende landmænd.

Bæredygtighed er mere end nogensinde et aktuelt emne i landbruget, og der er brug for viden, resultater og masser af håndgribelige råd. Det er en af årsagerne til, at Økologisk Landsforening er oplægsholder om klima og natur på NutriFair, som i år sætter særligt fokus på klima, bioenergi og jagt.

Økologisk Landsforenings tema og samarbejde med blandt andre Nutrifair har fået navnet ’Sammen om den næste generation’.

Den nye generation er helt konkret 100 unge landbrugselever og deres undervisere, som indtager messen begge dage for at høre mere om klimahandlingsplaner på ejendommen og om naturen på dyrkningsfladen (et længere ord for mark, red.).

Stor nysgerrighed fra unge

"Det er altid ekstra spændende at formidle viden til den nye generation af landmænd om nogle af de ting, som økologer er rigtigt stærke i. Oplæggene er også åbne for andre, som har lyst til at få mere viden, så det vil da glæde os at se en masse af vores medlemmer på messen", siger Jens Peter Hermansen, økologikonsulent hos Økologisk Landsforening.

"Vi oplever en stor nysgerrighed omkring sammenhængen mellem økologi og bæredygtighed, særligt når det handler om det, der optager de unge som for eksempel klima og natur på bedriften", tilføjer han.

Økologisk Landsforenings indlæg kan høres på den såkaldte lounge scene i hal A klokken 11 og 13 onsdag og torsdag klokken 13.

Emneord

Nutrifair 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle