Økologiformand: Ingen arme i vejret over finansloven

Der var ikke afsat mange millioner til økologien i finansloven, og det ærgrer økologiformand Hans Erik Jørgensen.

I går kom finansloven på plads med blandt andet 1,4 mia. kr. til en landbrugs- og fødevarepakke. Men der var ikke sat flere penge af til økologiforskning – tvært i mod.

Økologiforskningen har været vant til at have 60 mio. kr. til forskning årligt, men må nu nøjes med bare 20 mio. kr., og det er ikke nok, mener økologiformand i L&F, Hans Erik Jørgensen.

”Vi havde håbet på flere penge til forskning. Forskning er et vigtigt område, især hvis vi vil være foran vores konkurrenter, for så skal der selvfølgelig afsættes midler til at forske,” siger Hans Erik Jørgensen.

Også gode nyheder

I L&F vil man i forbindelse med forhandlingen af landbrugspakken forsøge at få gjort opmærksom på, at det er vigtigt at forhandle et yderligere beløb på plads, som kan styrke den afsatte pulje på 20 mio. kr.

Der er dog et lille lys i mørket for økologien, idet miljø- og fødevareministeren på 2015-budgettet har fundet fem mio. kr. ekstra til omlægningstjek, ligesom eksportområdet også bliver styrket med fem mio. kr., og dem hilser Hans Erik Jørgensen meget velkommen.

”Det er vi selvfølgelig glade for, det skal jo styrke vores produktion og afsætning, og det er specielt vigtigt nu, hvor vi har flere og flere, der interesser sig for at skifte til økologi. Hjemmemarkedet skal kunne trække mest muligt, samtidig med vi får mere eksport,” siger Hans Erik Jørgensen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle