Økologiformand om landbrugsudspil: Håber på konkret prioritering

Det er positivt at landbrugsuspillet skal understøtte økologien, mener øko-formand, men der er også behov for konkrete prioriteringer.

I regeringens landbrugsudpil, der blev præsenteret onsdag, vil regeringen vil forhøje satserne for økologisk arealstøtte frem til 2024 som led i en ambition om at fordoble økologien.

Regeringen vil desuden understøtte udviklingen af økologien, lyder det i udspillet. 

Formand hos Landbrug &Fødevarer, Økologisektionen, Hans Erik Jørgensen, mener, at det er det er positivt at udspillet har fokus på at understøtte udviklingen af økologien og bruge den som virkemiddel til at indfri øvrige mål.

"Der er dog fortsat stort behov for udvikling i den økologiske sektor, hvis vi skal bidrage endnu mere til klima og miljø og samtidig nå fordoblingsmålet i 2030", siger økoloigiformanden.

Såfremt det lykkes atfordoble det økologiske areal, vil det give en CO²e-reduktion på 0,5 mio. tons i 2030.

"Vi håber derfor, at der kommer en økologisk handlingsplan med nogle konkrete prioriteringer for de kommende år, som understøtter forskning og udvikling og ikke mindst markedsfremme", understreger Hans Erik Jørgensen.

Landbrug & Fødevarer går ind for en markedsdrevet udvikling, og det kræver, at der er nogen forbrugere, som vil købe de økologiske varer, så det er helt afgørende at efterspørgslen kommer med, pointerer han. 

"Det er også vigtigt, at vi har en velfungerende ordning for økologisk arealtilskud. Men i forhold til forhøjede satser, ønsker vi ikke, at der skal bruges flere penge på et omlægningstilskud. Det er vigtigt for os, at indsatsen bidrager til at skabe stabilitet i økologien, og det handler først og fremmest om at sikre et fornuftigt basistilskud og en ordning, hvor pengene kommer ud til tiden", slutter han.
 

Emneord

Landbrugsaftale 2021

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle