Økologisk Landsforening savner fokus på dyrevelfærd: Grøn trepart er for smal

Økologisk Landsforening savner fokus på dyrevelfærden i grønne trepartsforhandlinger.

En CO2-afgift på landbruget kan være en god nyhed for klimaet, men ikke nødvendigvis for dyrevelfærden. Det skriver Information, som viderebringer kritik fra Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse.

Det er to organisationer, der ikke er repræsenteret i de grønne trepartsforhandlinger. Noget som især Økologisk Landsforening kritiserer.

- Det er en for smal trepart. Vi havde forventet, at der sad dyrevelfærdsgrupper med. Hvis den skal bringe os frem mod et bæredygtigt landbrug af både klima, vandmiljø, dyrevelfærd og drikkevand, siger Sybille Kyed, landbrugspolitisk chef i Økologisk Landsforening.

Sammen med Dyrenes Beskyttelse lyder der blandt andet kritik af, at CO2-afgiften for eksempel tilskynder til brug af fodertilsætningsstoffet Bovaer til kvæg, hvor nogle forskere mener, at der er behov for flere undersøgelser, før man åbner op for brug af det.

Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse frygter også, at en afgift med et for ensidigt fokus på klimareduktioner vil give dårligere dyrevelfærd på en række andre områder. For eksempel at dyrene i effektivitetens navn får endnu mindre plads at være på. Eller skal vokse sig store og slagtemodne unaturligt hurtigt, hvilket de mener allerede er tilfældet i dag.

Økonomiminister Stephanie Lose (V) siger i en skriftlig kommentar til Information, at regeringen er er meget opmærksomme på alle de effekter og konsekvenser, som forskellige løsninger vil have. Hun henviser også til, at der netop er indgået en dyrevelfærdsaftale på Christiansborg. 

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle