Økologisk Landsforening siger farvel til markant profil

Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening, stopper efter 25 år.

Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening, stopper efter 25 år i økologiens tjeneste.

Det sker efter 25 fremgangsrige år, der har gjort det røde Ø-mærke og dansk økologi til en succes, der bemærkes i det store udland.

"Jeg synes, det er et godt tidspunkt at stoppe nu, hvor så meget er lykkedes", siger Paul Holmbeck (58).

"Vi har i de 25 år, jeg har været med, øget kendskabet og tilliden til økologi fra nul til næsten 100 procent. Da jeg startede, var der 17.000 hektar økologisk landbrug i Danmark - nu er der næsten 300.000. Vi sælger mere økologi end nogen andre i verden og vi er anerkendt i hele verden for en stærk økologi-politik. Jeg har været så glad for at være en del af det".

25 år er nok

Der er i følge Paul Holmbeck ikke nogen konkret anledning til, at han har valgt at stoppe her og nu - ud over at han mener, at Økologisk Landsforening er i god gænge med et nyt lederteam, efter at han selv for lidt mere end to år siden stoppede som direktør i Økologisk Landsforening for i stedet at være ’politisk direktør.

Siden da har han, siger han, været i en overgangsperiode, hvor han har videregivet essenssen af sine erfaringer til den nye adm. direktør Helle Borup Friberg.

"Efter 25 år har jeg lyst til at arbejde med bæredygtighed, økologi og klima på en anden måde. Jeg er bl.a. allerede inviteret ind i et par internationale bestyrelser", siger Paul Holmbeck.

Vil være rådgiver

Bestyrelsesarbejdet kommer dog ikke til at fylde det hele.

Men den konkrete fremtid ligger åben, siger Paul Holmbeck.

"Sandt at sige har jeg endnu ikke helt formet mine fremtidsplaner, for jeg arbejder 150 pct. for Økologisk Landsforening til det sidste. Men det bliver formentlig enten som selvstændig rådgiver inden for politik, kommunikation, eller med lobbyarbejde som ansat i en lignende organisation eller virksomhed".

På vej til afsked

Paul Holmbeck stopper med udgangen af denne uge.

Da LandbrugsAvisen træffer ham over telefonen, er han egentlig på vej ud ad døren for at holde afskedstale for sine kolleger i Økologisk Landsforening.

"Det er en fantastisk arbejdeplads, og det er det værste, at rejse fra så gode kolleger. Men det er et godt tidspunkt for mig".

Jobtilbud indløb straks

Paul Holmbeck kommer formentlig ikke til at gå arbejdsløs.

Det første jobtilbud indløb mindre end to timer efter, at Altinget havde bekendtgjort, at han stopper i Økologisk Landsforening.

"Så jeg tror, der må være nogle muligheder derude".

Paul Holmbech modtog i 2018 en international pris, "Organic Food Outstanding Achievement Award 2018" for sin politiske indsats for økologi.

Faktaboks

Paul Holmbeck, født 3. september 1961, var 33, da han blev ansat i Økologisk Landsforening.

Han er født i Illinois, USA, og uddannet i statskundskab og økonomi fra Duke University, North Carolina.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle