Økologer: Målsætning om fordobling skal gælde igen

Økologisk Landsforenings formand Per Kølster vil have den ny miljø- og fødevareminister til at hjælpe med øko-omlægning.

»Brug økologien strategisk for højere indtjening og samfundsværdi i landbruget,« er med i den velkomsthilsen Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening giver den nye miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

»Økologi forener miljøhensyn med erhverv. Økologi er økonomisk og økologisk bæredygtig husdyrproduktion med sunde dyr med mindst mulig risiko for antibiotikaresistens. Økologi fremmer landmanden indtjeningen, og omlægning til økologi smitter af på tallerken i forholdet mellem grønt og kød – til gavn for både miljøets og borgernes sundhed.

Der er behov for en minister som er villig til at anerkende økologiens værdi og give den en fair udviklingsplads, siger Per Kølster i en pressemeddelelse.

Konkurrenceforvridende landbrugspakke

Økologisk Landsforening håber, at regeringen og støttepartierne i en tillægsaftale til landbrugspakken vil rette op på den konkurrenceforvridning, som man mener, pakken er for økologi.

Stor kinesisk gårdejer i Danmark begæret konkurs 16. november · 11:03

»Vi forventer, at mange borgerlige vælgere lægger vægt på, at de får bedre adgang til økologiske produkter. Og samtidig er økologisk landbrug er svaret på meget af det, regeringen gerne vil gøre for landbruget. Økologisk landbrug kan med stor effekt anvendes som et strategisk redskab til begge dele i en tillægsaftale. Markedet er der, og landmænd står i kø for at blive økologer,« siger Per Kølster.

Flere økologer

Foreningen har foreslået, at man genoptager målsætningen om en fordobling af økolandbruget i 2020, som VK regeringen satte i 2009.

»Det vil møde markedsefterspørgslen, og det vil være til gavn for nye økolandmænds adgang til finansiering af sunde, bæredygtige projekter, siger Per Kølster

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu