20 investorer interesseret i øko-jordkøb på Samsø

Aktieselskabet SamsØkojord A/S åbnede for tegning af aktier pr. 1. januar, og det er gået over al forventning.

”Det er gået over al forventning . Vi har fået 20 henvendelser fra folk, som er interesseret i at investere penge i køb af jord på Samsø, og dem skal vi nu følge op på. Der er ikke sat konkrete beløb på endnu."

Det fortæller Bent Degn, talsmand for aktieselskabet SamsØkojord A/S, der åbnede for tegning af aktier pr. 1. januar.  Han oplyser, at aktieselskabet i februar holder investormøder i København, Aarhus og på Samsø, og så håber man at flere kommer til.

Økologisk jord til unge

Forhistorien er at en gruppe økologiske landmænd og øko-interesserede på Samsø stiftede en forening, siden jordbrugsfonden ”SamsØkologisk”, og nu er altså fulgt aktieselskabet SamsØkojord A/S, som skal rejse millioner til jordkøb på Samsø.

Foreningens formål er at købe jord på Samsø, der skal udlejes til økologer på øen. Projektet er især møntet på at få unge i gang med landbrug – en gruppe som oftest har meget svært ved at komme i gang som landmænd på grund af det store kapitalkrav.

I første omgang er det planen at aktieselskabet rejser 3,5 mio. kr. til køb af første ejendom. I  alt er det målet at rejse 30 mio. kr. plus kreditforeningslån til køb af 400 hektar jord på Samsø.

Traktorsalget eksploderede i oktober Maskiner 17. november · 16:27

Skal tro på ideen

”Det er en investering for private, som kan afse nogle penge, og som tror på ideen, og som tror på at det på langt sigt er en god investering. Ikke for folk der regner med et kæmpeudbytte," understreger Bent Degn.

Han forklarer, at aktieselskabet i prospektet ikke lover en bestemt procentsats i forrentning.

”Vi udlodder 20 procent af overskuddet fra aktieselskabet til aktionærerne, og det vil måske blive et par procent. Resten går til videreudvikling af projektet,” siger Bent Degn.

Tegningsperioden for aktierne i SamsØkojord er 1. januar til 31. marts. Aktierne udbydes i 100.000-kroners portioner. Hvis folk vil investere et mindre beløb, arbejdes der på en model, så det kan lade sig gøre.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu