Agrocura: Kattelem til at komme ud af dyr prisaftale på el

Agrocura gør opmærksom på, at ændrede vilkår for elmarkedet kan være en kattelem for at komme ud af dyre prisaftaler på el.

I sidste uge bragte LandbrugsAvisen en større omtale af elmarkedet og de nye regler, der er kommer fra 1. april.

Nu opfordrer Agrocura landmænd til at undersøge, om de nye regler kan give en kattelem for at komme ud af dyre prisaftaler med fastlåste elpriser. Nogle landmænd har prisaftaler for el, der række to til fem år. Lige nu er elprisen rekordlav. Det betyder, at landmændene betaler en stor merpris.

Hvis landmanden skal slippe ud af aftalen kræver det, at man tager affære inden d. 1. april - og at vilkårene i kontrakten tillader det.

Sagen er, at danske elmarked får ændret leveringsvilkår fra forsyningspligt til leveringspligt. Fremadrettet vil el-kunden ikke modtage én regning fra både netselskabet og elleverandøren, men derimod kun fra elleverandøren der omfatter både forbrug og nettransport.

Hvis man er tilfreds med den nye aftale, skal man ikke foretage sig noget. Så træder den nye aftale automatisk i kraft pr. 1. april 2016.

Video: Maskinhandler kørte kunder til Tyskland - mest for hyggens skyldMaskiner 19. november · 10:51

Til gengæld har kunden mulighed for som udgangspunkt vælge et andet produkt hos den samme leverandør eller opsige aftalen pr. 1. april 2016.

"Man har derfor som udgangspunkt mulighed for at opsige den nuværende leveringsaftale og dermed eventuel fastprisaftale," skriver Agrocura i en nyhed på deres hjemmeside.

Agrocura gør det klart, at det ikke er sikkert, at alle landmænd, der har en dyr fastprisaftale, kan komme ud af den.

"Man skal dog være opmærksom på at der kan være særlige betingelser i den enkelte kontrakt, der ikke gør det muligt at opsige kontrakten."

Derudover er der enkelte områder af Danmark, Fyn og Bornholm, hvor forsyningspligten først ophører i 2017. De kan ses her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu