Aktindsigt afslører: NaturErhverv dyrere i daglig drift efter udflytning

Det er ikke kun selve udflytningen af arbejdspladser i Naturerhvervstyrelsen, der bliver dyrere, det kommer også til at blive dyre at drive styrelsen, vurderer Miljø- og Fødevarestyrelsen.

NaturErhvervstyrelsen skal næste år flytte 390 arbejdspladser til Sønderborg, som en del af regeringens plan for udflytning af 3900 statsjob. Alene de 390 jobs koster, ifølge NaturErhvervstyrelsens egne tal, 184 mio. kr. at flytte, til trods for at regeringen blot har afsat 400 mio. kr. til udflytningen af 3.900 jobs.

Ritzau har nu fået aktindsigt i en mail fra Miljø- og Fødevareministeriet til Finansministeriet, hvor de vurderer, at det bliver dyrere at drive styrelsen, skriver Metroxpress.

Ingen præcise tal

Hvor meget det kommer til at koste ekstra er ikke tilgængeligt, da tallet er streget over med sort, fordi det er undtaget aktindsigten, men ministeriet varsler, at der er brug for et højere årsbudget.

Dækgigant opkøber specialister: Barsler med automatisk regulering af dæktrykMaskiner 17. november · 10:48

”Miljø- og fødevareministeriet vil drøfte finansiering af varige merudgifter med Finansministeriet med henblik på at opnå en varig og langsigtet holdbar økonomisk situation for Naturstyrelsen samt NaturErhvervstyrelsen,” står der i mailen.

Ifølge Politiken skal der i et internt notat fra Finansministeriet stå, at udflytningen af statslige arbejdspladser kan ende op i næsten en milliard kroner, over dobbelt så mange penge, som regeringen har afsat. NaturErhvervstyrelsen regner også med, at Augustenborg Slot skal renoveres for op mod et trecifret millionbeløb, inden styrelsen flytter ind, en udgift der skal finansieres af Bygningsstyrelsen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu