Anima angriber dansk dyrevelfærd i barsk film - nu angribes de selv

Den danske dyrerettighedsorganisation Anima lagde onsdag en kontroversiel videofilm "Mød dit kød" ud på deres Facebook-side.

Videoen fra Anima er klippet sammen af forskellige optagelser, der blandt andet viser, hvordan grise og kyllinger bliver behandlet fra fødsel og indtil slagtning.

I filmen fortæller en mandestemme, hvordan de generelle forhold for landbrugsdyrene  ifølge Anima er i Danmark. Hvis du gik og troede, at Danmark er et af de lande med verdens bedste dyrevelfærd, så kan du god tro om igen, lyder budskabet.

Siden i onsdags er videofilmen set af ca. 515.000.

Ikke alle klip stammer dog fra Danmark, og på Animas hjemmeside kan man læse, hvilke optagelser der stammer fra Danmark, og hvilke der ikke gør.

Klip fra udlandet

Netop de udenlandske klip er medvirkende til, at L&F afviser, at videoen giver et retvisende billede af den danske produktion.

"Mange af billederne i videoen er taget fra udlandet, og de ord, der er lagt over billederne er i flere tilfælde faktuelt forkerte. Danmark er blandt de lande i verden der har den højeste dyrevelfærd og er underlagt den strammeste kontrol fra myndighederne. Derudover har vi en meget tæt overvågning over slagtninger netop for at sikre, at det foregår uden smerter for dyrene,« siger områdechef Per Olsen,  Landbrug & Fødevarer, til BT.

Også LandboUngdoms formand, Peter Jørgen Koch tager afstand fra, at Anima bruger udenlandske videoklip for at beskrive dyrevelfærden i dansk husdyrproduktion.

"Filmen giver ikke et retvisende billede af den danske dyrevelfærd, der har en af de højeste standarder i verden," siger han til LandbrugsAvisen.dk 

Anima: der er noget galt

I Anima afviser man kritikken fra L&F:

»De udenlandske klip i videoen har vi taget med, fordi L&F ikke ville give os adgang til identiske, danske klip, som vi havde fundet. Det, man ser i filmen, foregår hver dag i Danmark, størstedelen af tingene er lovlige. Det tyder på, at der er noget fundamentalt galt med den måde, vi behandler dyr på,« siger Animas direktør, Joh Vinding, til BT.

På Animas Facebook-side er der livlig debat om videoen og flere giver udtryk for at stor utilfredshed med dansk dyrevelfærd, og at de har valgt at droppe kødspisning.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle