AP Pension: Bankerne kræver overpriser på landbrug

AP Pension beskylder bankerne for at kræve overpriser på landbrug. De har budt på 100 ejendomme, men har kun fået syv handler gennemført. Bankerne er interesserede i at sælge til højst mulige pris, og de vil også gerne lave en god handel for den landmand, hvis ejendom afhændes.

AP Pension er et af de pensionsselskaber, der vil tjene penge på opydningen i den kriseramte landbrugssektor, skriver Berlingske Business.

De har budt på over 100 ejendomme, og det er indtil nu blevet til syv handler. 

Desværre er det ikke helt så mange, som pensionsselskabet ønsker.

"Vi vil selvfølgelig gerne have, at det bliver til flere, men ved mange af de ejendomme, som vi har budt på, kræver det, at der bliver nedskrevet på den gæld, der er, og det har bankerne i mange tilfælde sagt nej til," siger Søren Dal Thomsen, administrerende direktør i AP Pension.

For høje udbudspriser

Bankerne har fået overdraget nøglerne til en række overbelånte storlandbrug, og derfor forsøger bankerne sig med udbudspriser, der i følge Søren Dal Thomsen er alt for høje.

Han bakkes op af indehaver af Landbrugsmæglerne Svend-Åge Bruun. Han fortæller, at bankerne forsøger at få eksisterende kunder til at købe gårdene, eller også tilbyder de en billig finansiering af købet til unge landmænd.

De unge landmænd har svært ved at komme i gang, fordi bankerne ikke er interesserede i nye landbrug, og derfor er priserne i de tilfælde ofte højere, siger Svend-Åge Bruun.

bankerne interesserede i bedst mulige handel

Landbrugschef i Nordea Søren Porsbjerg erkender, at banken selvfølgelig prøver at sælge til højst mulige salgspris. De er interesserede i at give den landmand, hvis ejendom afhændes, den bedst mulige handel.

Han er dog afvisende overfor, at bankerne skulle være stædige og fastholde de først udbudte priser. Han forklarer, at man fra Nordeas side forholder sig løbende til de henvendelser, der kommer. Ifølge Søren Porsbjerg, er der mange forhold, der spiller ind.

Nordea har udlån til landbruget for ca. 58 mia. kr..

Emneord

finansiering , landbrugskrise

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle