Arla-ansatte frådsede for halvanden mio. kr.

Arla Sveriges ansatte har misbrugt firmakortet for omkring halvanden million kroner.

Halvanden million kroner har de ansatte i Arla Sverige brugt på private køb. Det er det fulde beløb som danske og andre andelshavere skal godtgøre i det store regnskab, vurderer koncernens næstformand Jan Toft Nørgaard. Det skriver Effektiv Landbrug.

Pengemisbruget er i direkte modstrid med koncernens egne regler for repræsentation og gaver. Arla Foods har derfor hyret eksterne revisorer til at komme til bunds i det pengefråds, der har fundet sted i Arlas selskaber i Sverige. Arla Sverige oplyste selv for et år siden, at ledelsen havde konstateret tilfælde af regulært pengemisbrug i strid med egne regler i en del af det svenske selskab. 

Der var for 20 år tilbage tradition for at forære dyre guldure for tro tjeneste, samt inviterer kunder ud på store middage, siger Jan Toft Nørgaard til Effektiv Landbrug.

Tankbil og 30.000 liter mælk kom på glatis 13. december · 12:36

"Det er så en kultur, som set med nutidens øjne er etisk uforsvarlig," siger han.

Ligeså er det blevet forbudt at købe privat ind på firmakortet, uden at der er fundet tilfælde, hvor ansatte ikke har betalt pengene tilbage til Arla.

Tilfælde af regulært misbrug er – oplyser Jan Nørgaard til Effektiv Landbrug -  kun konstateret i Arla Sveriges afdeling Food Service, der tæller 53 ansatte ud af Arla Sveriges i alt 3.667 ansatte.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu