BMW køber biogas fra dansk anlæg

Danske Combigas bag nyopført biogasanlæg i Sydafrika.

I Sydafrika nær Johannesburg ligger et nyopført biogas-anlæg, som skal levere vedvarende, grøn energi til bilfabrikanten BMWs fabrik.

Det er den danske virksomhed Combigas, der sammen med projektpartneren Bosch Projects, står bag anlægget, der ligger i Bronkhorstpruit. Anlægget ejes af Bio2Watt.

Combigas er stiftet af Kent Skaanning, der er tidligere svineproducent og formand for Landsforeningen af Danske Svineproducenter. I dag er han bestyrelsesformand i Combigas.

Og nu får anlægget fint besøg i forbindelse med et eksportfremstød i Sydafrika med HKH Kronprins Frederik i spidsen.

Irsk landmand finder 11 døde kreaturer på omsået græsmarkKvæg 16. oktober · 08:15

Sydafrika betegnes som det største eksportmarked for Danmark i Afrika og indgangsportal til resten af kontinentet. Den danske virksomhed Combigas er en af de virksomheder, som har grebet mulighederne, og de har sammen med projektpartneren Bosch Projects netop idriftsat det første biogasanlæg i Bronkhorstpruit.

Direktør for Combigas, Klaus Høgh, er ikke i tvivl om, at mulighederne i Afrika er store:

”Vi oplever, at dansk knowhow om grøn teknologi er eftertragtet. Vi projekterer i øjeblikket anlæg i mange lande rundt om i verden, men i Afrika er der lige nu en særlig parathed til udvikling. Det overforbrug af fossile brændstoffer, som de vestlige lande i disse år er ved at arbejde sig ud af, dét springer afrikanerne over,” siger Klaus Høgh.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu