Borgmester får traktor i gave for at hjælpe landbruget

Borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune, er hædret med Østjysk Landboforenings Positivpris for sin indsats for at skabe gode vilkår for landbruget. Prisen består blandt andet af en traktor - i modelstørrelse altså.

Borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune, blev hædret med Østjysk Landboforenings Positivpris for sin indsats for at skabe gode vilkår for landbruget. Prisen blev overrakt på foreningens generalforsamling i LandbrugetsHus 16. marts.

Formanden for landboforeningen, Henrik Nielsen, overrakte diplom, blomster og en traktor, som kan stå på borgmesterkontoret.

"I år går prisen til én, som ikke har direkte tilknytning til landbruget. Men som alligevel interesserer sig for erhvervet og ved, hvilken betydning det har for det danske samfund.

Du får ikke denne pris, fordi du er socialdemokrat, men fordi du som lokalpolitiker gerne vil være med til at forbedre vores vilkår.

Jeg håber, du vil tage dine holdninger med i Business Region Aarhus, hvor du er med, for her har du nogle socialdemokratiske kolleger, der tænker helt anderledes. Her tænker jeg specielt på grundvandsplaner i Aarhus Kommune," sagde Henrik Nielsen.

"Du har sagt og skrevet om, hvor vigtigt det er med et stærkt dansk landbrug og om alt det vi kan bidrage med, både arbejdspladser og valutaindtjening. Og for et par år siden har du også påpeget, hvor vigtigt det er, at vi får mere gødning til rådighed.

Svineprisen dykker Svin 18. januar · 13:13

"Dyrskuet ser du som et aktiv for Horsens, og det bidrager du også til. Vi håber ikke, at kommunen sælger pladsen," lød det fra formanden.

Skaber arbejdspladser

Peter Sørensen takkede for prisen og sagde, at han ser på landbruget som alle andre erhvervsvirksomheder, der skaber dynamik og arbejdspladser.

"Når I bestiller smeden, har jo en indtægt med hjem, så han kan købe noget i Brugsen osv. Arbejdspladser og velfærd hænger sammen, det er ret simpelt.  Enhver virksomhed har min fulde opmærksomhed, også landbrug. Det behøver man ikke have et bestemt partitilhørsforhold for.

I stiller op for mig, jeg stiller op for jer. Og jeg har endnu ikke hørt en landmand sige, at han ikke vil passe på miljøet. Selvfølgelig kan landbrug og miljø gå hånd i hånd, ligesom tung industri og kemikalie-virksomheder kan det.

"I skal have ordentlige rammebetingelser, så I kan vækste, og det vil jeg fortsat arbejde for. Jeg er stolt af at få denne pris, det betyder meget for mig," sagde Peter Sørensen.
 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu