Cheføkonom: Vær præcis når du snakker med banken

Bankansatte forstår ikke altid landmanden.

Kommunikationen mellem bank og landmand risikerer at køre skævt fordi parterne ikke forstår hinanden. Derfor skal landmanden være omhyggelig med at aflevere et godt gennemarbejdet materiale med de rette kommentarer og forklaringer tilknyttet.

Det påpeger cheføkononom Torben Wiborg, LMO.

»Ikke mindst i en situation som nu, hvor mange banker har mistet penge på udlån til landbruget, er det vigtigt med en god kommunikation,« siger cheføkonomen.

Bankerne sidder tit med benchmarkingsværktøjer for at vurdere om landmanden gør det godt i forhold til kolleger.

Men disse værktøjer fortæller ikke altid hele sandheden. Læner bankfolk sig i for høj grad op ad en benchmarking kan vigtige detaljer gå tabt.

Maskinauktion efter konkurs aflyst – alle maskiner solgt i et hugMaskiner 12. december · 07:23

»Derfor er det vigtigt at landmanden og rådgiverne er omhyggelige med at få knyttet de rigtige forklaringer til fx en budgetkontrol,« siger Torben Wiborg.

Modsat kreditforeningerne har bankerne haft store tab på landbrugskunder den seneste år.

Hvor kreditforeningerne indtil udgangen af 2014 tilsammen havde et tab på under en mia. ud af et samlet udlån på 280 mia. kr. til landbrug, har bankerne tabt 20 mia. kr. på et betragteligt mindre udlån.

»Derfor kan man godt forstå at bankerne er opmærksomme på om de har lånt pengene ud til den rette landmand,« siger Torben Wiborg.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu