Danish Agro udbetaler 30,2 mio. kr. til ejerne

Endnu et rekordregnskab fra grovvarevirksomheden Danish Agro.

Gaspedalen er fortsat trykket helt i bund i Danish Agro - og væksten endte på hele 18 pct. i 2015. Det viser koncernens netop offentliggjorte regnskab for året. Dermed endte omsætningen på hele 28,5 mia. kroner, næsten det dobbelte af niveauet for bare fem år siden.

»Vi er meget tilfredse med en vækst på 18 pct., og med vores økonomiske resultat, som er det bedste hidtil og også højere end vores budget,« siger koncernchef Christian Junker.

Den pæne fremgang fører til, at Danish Agro også i år vil udbetale overskudsudlodning til de 10.500 danske andelshavere.

»Det glæder mig, at vi på grund af det gode resultat igen kan tilgodese vores medlemmer gennem overskudsudlodning. Det er et naturligt mål for os som andelsselskab, at vi er i stand til at præmiere vores medlemmer, når de økonomiske forudsætninger er til stede,« siger bestyrelsesformand Jørgen H. Mikkelsen.

Opkøb giver fremgang

Igen i år er det opkøb i udlandet, der er skyld i den markante fremgang. Størst i 2015 var købet af tyske Ceravis, som Danish Agro købte sammen med de faste partnere Vestjyllands Andel og tyske Agravis. Alene det selskab forventes at runde en omsætning på hele 10 mia. kroner i 2016.

Det skyldes blandt andet, at tre nye selskaber er købt til med virkning fra 1. januar i år. Og da det tyske selskab »kun« har talt med i Danish Agros bøger siden maj, vil det altså også medføre en vækst i 2016.

Men efter en årrække, hvor Christian Junker har haft de store indkøbsposer med til udlandet for at hente nye tilkøb med hjem, er der nu lukket for pengepungen, melder han.

»Kasserne er lukket i 2016.«

Seks støttesager voksede til 850 rettelser hos landmænd 15. januar · 15:27

»Nu er vi motiveret til at få noget af det her kørt sammen. Det vil trække ind i 2017, før vi kan realisere synergierne,« siger topchefen og nævner, at der især i Tyskland skal lukkes afdelinger for at rationalisere og skabe synergier - ligesom Kalmar skal køres sammen med de nuværende afdelinger i det svenske.

Forventningen til 2016 er en vækst på hele 20 pct., hvilket vil bringe koncernen op på 35 mia. kroner i omsætning. Samtidig forventes et resultat før skat på omkring 400 mio. kr.

Danish Agros nøgletal: (2014 i parentes)

Omsætning 28,5 mia. kr. (24,1)

Resultat før skat 603 mio (550)

Resultat: 486 mio. (449)

Egenkapital 4,14 mia. (3,17)

Soliditet: 30 procent (30)

Finansiel gearing 1,5 (1,5)

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu