Dansk pelseksport styrtdykker

Værdien af den danske minkeksport ventes i år at styrtdykke.

Hos verdens største auktionshus for minkskind, Kopenhagen Fur, lyder vurderingen, at værdien af pelseksporten næsten vil blive halveret. Det skriver Finans.

»Hvis de prisniveauer, vi har set på årets første to auktioner, fortsætter, vil eksporten falde fra 11 mia. kr. i 2015 til omkring 6 mia. kr. i år,« siger Tage Pedersen, bestyrelsesformand for Kopenhagen Fur og for Dansk Pelsdyravlerforening.

Det store fald i værdien af eksporten er en direkte konsekvens af, at der på verdensplan bliver produceret alt for mange minkskind. Det har udløst voldsomme prisfald, og de store prisfald rammer minkavlerne ifølge Finans på et tidspunkt, da branchen i forvejen er rystet af et kæmpe udbrud af den frygtede minksygdom plasmacytose.

»Kombinationen af sygdomsudbruddet og de lave skindpriser får nu en del minkavlere til at træde på bremsen. Vi vil sandsynligvis se den danske produktion af skind falde 10-15 pct. i år. Det er et overraskende stort fald, som skyldes, at branchen er ramt af flere ulykker på en gang,« vurderer Tage Pedersen over for Finans.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle