Djursland Lbf.: En uge der var Hitchcock værdig - men ikke et folkestyre

På generalforsamlingen i Djursland Landboforening i aftes udtrykte formanden stor bekymring over erhvervets økonomiske situation, men glædede sig over, at Landbrugspakken blev stemt igennem.

"På Christiansborg udspillede der sig i uge 8 en lang historie, der nok var Hitchcock værdig, men så sandelig ikke et folkestyre værdigt. Jeg beklager dybt, at Eva Kjer Hansen måtte trække sig, det havde hun ikke fortjent!

Magen til arbejdsom minister er svær at finde og erstatte. Jeg finder de konservatives udmeldinger helt uacceptable og langt under lavmålet. Vi har nu en ny miljø- og fødevareminister, nemlig Esben Lunde Larsen. Jeg håber, at han fortsætter den linje, som Eva satte i ministeriet - nemlig at få ryddet op. "

Sådan indledte formand Hans Gæmelke sin beretning  på Djursland Landboforenings generalforsamling i går aftes.

 Han kunne dog samtidig udtrykke sin tilfredshed over, at Landbrugspakken blev stemt igennem, så det forhåbentlig giver de danske landmænd mulighed  for at drive landbrug under rammevilkår, som næsten matcher vore naboer.

landbruget er presset

Formanden udtrykte stor bekymring over hele erhvervets økonomiske situation.  

Han henviste til et samarbejde, som landboforeningens økonomiafdeling har haft med tilsvarende afdelinger i LandboThy og AgriNord om at danne en række tidlige regnskaber for at kunne give et aktuelt billede af landbrugets indtjening i 2015.

Denne statistik viste et markant indtjeningsfald for mælkeproduktionen, produktion af smågrise og for produktion af minkskind. Slagtesvineproducenterne og planteavlerne har opretholdt et positivt resultat - dog ikke prangende.

Nye grødeskæringsregler er skuffelse for landmænd 8. december · 14:23

"Hvis landmænd fortsat skal udsættes for vedvarende prisfald, så vil også de økonomisk sunde landbrug blive presset," konstaterede Hans Gæmelke.

Aftenens gæstetaler, Thomas Grønnemark, som er tidligere bobslædekører og har verdensrekord i kraftsprings-indkast gav sit bud på, hvordan den enkelte landmand kan tilføre sig selv og sine medarbejdere mere arbejdsglæde i hverdagen. 

GenValg til formand

Genvalg til formand Hans Gæmelke og to af de tre fritvalgte, Esben Kristensen og Jørgen Ivar Mikkelsen.

I stedet for fritvalgt Flemming Madsen, som ikke genopstillede, blev Hanne Line Revsbech valgt.

Ny i bestyrelsen er også Mikkel Juhl Nielsen, som er ny økologiudvalgsformand.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu