DLG går sammen med stor fransk mælkekoncern

Nyt samarbejde med partneren Agrial om kvægmineraler til franske landmænd.

DLG bevæger sig et stort skridt længere ind på det franske marked for kvægmineraler via et nyt samarbejde med den franske landbrugskoncern Agrial.

Sammen investerer de to i en ny fabrik, der fra 2018 skal producere op mod 50.000 tons vitaminer og mineraler til kvægområdet årligt.

Det er DLG’s franske datterselskab Calcialiment, der sammen med Agrial, træder ind i det nye joint venture.
Agrial har betydelige markedsandele i Normandiet og Bretagne, hvor en stor del af den franske mejeriindustri er baseret. Netop Agrial har planlagt en større fusion med kollegaen Eurial, der vil bringe selskabets samlede mælkeproduktion op på 2,4 mia. liter årligt - op mod 10 procent af den samlede mælkeproduktion i landet.

Landbrugsdirektør i Nordea: Vi vurderer landmanden anderledes nu 19. november · 08:29

»Det er et stort gennembrud for DLG’s vitamin- og mineralforretning,« erklærer topchef i DLG Kristian Hundebøll, der mener, at aftalen har »betydelige fremtidsperspektiver«.

»Vi kommer i første omgang med en eftertragtet viden inden for produktion af mineraler, men hverken vi eller Agrial er blinde for kombinationen af deres rækkevidde og vores ekspertise og høje optimeringsgrad inden for grovvaresektoren generelt,« udtaler han.

Netop Agrial kender DLG i forvejen, efter man i foråret sidste år indgik et andet joint venture omkring et par datterselskabers samarbejde. Her var det Agrials selskab Florette og DLG’s Lammefjords Grønt, der indgik samarbejde omkring produktion og salg af snitgrønt.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu