DLG køber rub og stub af tysk grovvarekæmpe

DLG bliver endnu større i Tyskland efter overtagelsen af sidste del af privatejet grovvarehandel.

DLG-koncernen vokser nu endnu engang i Tyskland. Grovvareselskabet har nemlig købt den sidste del af den privatejede Roth Agrarhandel GmbH i det østlige Tyskland.
Roth har en omsætning på 3,3 mia. kroner årligt, og DLG har været medejer af virksomheden siden 2009. Det skriver DLG i en pressemeddelelse.

30 pct. markedsandel
Det familieejede Roth Agrarhandel har en tung position med en markedsandel på 30 pct. i de tyske delstater, Thüringen, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Hessen.
Med den strategiske 100 pct. overtagelse af Roth kan DLG-koncernen nu realisere en række synergier på det tyske marked mellem Roth Agrarhandel og DLG-koncernens øvrige tyske grovvareaktiviteter i HaGe, BSL og HaBeMa, foventer Ole Christensen, COO og ansvarlig for DLG’s grovvareaktiviteter.
”Med købet af de sidste 37 pct. af aktierne i Roth Agrarhandel bliver HaGe markedsledende inden for planteavl på markedet i det østlige Tyskland. Det passer perfekt ind i DLG-koncernens vækststrategi på det tyske grovvaremarked om at være markedsledende generelt,” udtaler han.

Nu kommer det veganske fars 12. december · 07:52

Omsætter for 20 mia. kr.
”Der pågår i øjeblikket en kraftig konsolidering på det tyske marked, og med overtagelsen af alle aktierne i Roth Agrarhandel har DLG-koncernen et særdeles stærkt udgangspunkt til fremtidens vækst,” siger Ole Christensen.
Roth kommer også fortsat til at ligge under HaGe, som er DLG’s største datterselskab. Det har 1.500 ansatte og omsætter årligt for 20 mia. kroner.

HaGe har aktiviteter i forbundsstaterne Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern og andre dele af det østlige Tyskland. HaGe betjener det tyske marked for kunstgødning, planteværn og såsæd via datterselskabet BSL. Selskabet stod sidste år for halvdelen af Tysklands eksport til ikke-EU-lande.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu