DLG: Omsætning falder - men rekordstort overskud

Årets resultat i 2015 blev på 725 mio. kr. før skat.

DLGs omsætning faldt i 2015 til 54,5 mia. kr. mod 58,4 mia. kr. året før, først og fremmest på grund af lavere priser på grovvarer og energi.

Alligevel var grovvaregianten i stand til at præstere et forbedret driftsresultat på 1,659 mia. kr. mod 1,394 mia. kr. året før. Resultatet før skat bliver 725 mio. kr. og efter skat 507 mio. kr., og det er et rekordstort overskud. 105 mio. kr. udloddes til andelshaverne.

Det fremgår af årsregnskabet for DLG-koncernen, som blev fremlagt i dag over middag.

”DLG leverer et solidt resultat. Vi ser nu de første effekter af en målrettet proces med at skabe et slankere og mere fokuseret DLG.

Ud over at være Danmarks største grovvareselskab har vi manifesteret os som Europas næststørste landbrugsselskab med den distributions- og konkurrencekraft, den afføder – til gavn for de danske landmænd,” siger koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll.

17-årig åbner maskinudlejning - Jeg har altid drømt om at være selvstændig 18. november · 08:18

Han er samtidig meget  tilfreds med både koncernens finansielle nøgletal og den valgte strategi om frasalg af en række datterselskaber.

”Vi har haft et positivt cash flow på i alt 1,5 mia. kr. i 2014 og 2015, og vi reducerede alene sidste år vores gæld med 700 mio. kr. Vi har samtidig forrentet vore ejeres kapital med 11,8 procent,  hvilket er det bedste i de seneste fem år. Vi har med andre ord flere penge i kassen og mindre gæld,” siger Kristian Hundebøll.

Frasalget af selskaber, der var urentable, risikofyldte eller lå uden for kerneforretningen, kalder han en rigtig  strategi.

"Vi har fundet gode købere til virksomheder, vi ikke ser strategiske perspektiver i. Vi går derfor ind i 2016 med begrundet optimisme om et styrket DLG, der tager form,” siger Kristian Hundebøll.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu