DLG sælger stor fabrik

DLG sælger VitaLys i Esbjerg til biotekvirksomheden Glycom. Køberen vil investere et stort, trecifret millionbeløb og øge kapaciteten til produktion og forskning med et betydeligt antal nye arbejdspladser.

DLG frasælger nu lysinfabrikken VitaLys i Esbjerg. Det oplyser DLG i en meddelelse. Køberen er den danske biotekvirksomhed Glycom, der ifølge DLG vil investere et stort beløb i VitaLys.

Frasalget sker som et led i DLG’s strategi med at fokusere kerneforretningen, og grovvarekoncernen oplyser, at man i længere tid har søgt en stærk samarbejdspartner, der kunne sikre den fortsatte udvikling af VitaLys.

Køberen Glycom har fokus på produktion af humane mælkeoligosaccharider (HMO) – en vigtig bestanddel af modermælk. Det vil være den første kommercielle produktion i stor skala af HMO, der skal bruges i produktion af modermælkserstatning.

Ny stor rensdyrflok ramt af tog i Norge 11. december · 10:03

Attraktiv køber

”Det er positivt både for VitaLys og for Esbjerg og omegn. Med salget rykker VitaLys op i den absolutte superliga inden for biotek, og i DLG er vi glade for at bidrage til udviklingen ved at overdrage VitaLys til en attraktiv køber, som vil investere et stort, trecifret millionbeløb og skabe et betydeligt antal nye arbejdspladser,” siger Vagn Hundebøll, vicekoncerndirektør i DLG med ansvar for Produktion & Logistik.

”Der er ingen tvivl om, at vi afleverer en virksomhed i topform. Siden produktionens opstart i 2004 er der opbygget en meget stor kompetence og ekspertise blandt medarbejderne, så de nu er i stand til at håndtere de komplicerede processer i et topmoderne produktionsanlæg,” siger han.

DLG startede sammen med en bred investorkreds VitaLys i 2000 for at udnytte restprodukter fra landbruget som råvare til lysinproduktion. Produktionen startede i 2004, og DLG har været hovedaktionær med 90 pct. af aktierne siden 2009, oplyser DLG.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu